ΝΒΑ: Έκαναν μπρέικ οι Ράπτορς στο Μιλγουόκι – Αντετοκούνμπο: Είμαστε οι καλύτεροι, δεν θα τα παρατήσουμε (video)

Παρά την προσπάθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς βρίσκονται, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο στους τελικούς του NBA στην Ανατολή, καθώς γνώρισαν την ήττα με 105-99 μέσα στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι από τους Ράπτορς, που πήραν προβάδισμα με 3-2 στη σειρά. Η ομάδα του Τορόντο θα υποδεχθεί τα «ελάφια» την Κυριακή και βρίσκεται μία νίκη από τον πρώτο τελικό ΝΒΑ στην Ιστορία τους.

«Είμαστε οι

καλύτεροι δεν θα τα παρατήσουμε», είπε ο έλληνας άσος, με τους Μπακς να έχουν μπροστά τους ένα ματς δίχως… αύριο, ώστε να φέρουν ξανά τη σειρά στην έδρα τους και σε 7ο αγώνα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 24 πόντους (7/15 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/9 βολές), έξι ριμπάουντ, έξι ασίστ, δύο τάπες και δύο λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής.

Πρώτος σκόρερ των Ράπτορς, που πανηγύρισαν την τρίτη στη σειρά νίκη τους, ήταν ο Κοουράι Λέοναρντ, που σημείωσε 35 πόντους, 15 από αυτούς την τέταρτη περίοδο, μάζεψε εννέα ριμπάουντ και είχε εννέα ασίστ, αλλά κορυφαίος όχι μόνο των Καναδών αλλά και του γηπέδου ήταν ο Φρεντ ΒανΒλίτ με 21 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 32-22, 49-46, 75-72, 99-105.

Οι συνθέσεις
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ: Αντετοκούνμπο 24 (9/18 σουτ, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μίντλετον 6 (2/9 σουτ, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Λόπεζ 16 (7/12 σουτ, 8 ριμπάουντ), Μπρόγκντον 18 (8/17 σουτ, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μπλέντσο 20 (6/14 σουτ, 4 λάθη), Χιλ 12 (8 ριμπάουντ), Μίροτιτς 0/4 σουτ, Κόνατον 3, Ιλιασόβα, Μπράουν.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ: Λέοναρντ 35 (5/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Σιάκαμ 14 (13 ριμπάουντ, 3 τάπες), Γκασόλ 4 (1/6 σουτ), Λάουρι 17 (4/11 σουτ, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γκριν 0/3 σουτ, ΒανΒλίτ 21 (7/9 τρίποντα, +28 στο “+/-“), Πάουελ 8, Ιμπάκα 6 (6 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά των Μιλγουόκι Μπακς: 28/53 δίποντα, 10/31 τρίποντα, 13/18 βολές, 53 ριμπάουντ (45 αμυντικά + 8 επιθετικά), 26 ασίστ, 11 λάθη, 2 κλεψίματα, 3 κοψίματα.

Τα ομαδικά στατιστικά των Τορόντο Ράπτορς: 13/41 δίποντα, 18/43 τρίποντα, 25/31 βολές, 45 ριμπάουντ (35 αμυντικά + 10 επιθετικά), 19 ασίστ, 6 λάθη, 6 κλεψίματα, 4 κοψίματα.

Μετά τον αγώνα σύνθημα ανατροπής από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Αν χάσουμε, χάσαμε, αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Αυτό δεν θα το κάνουμε», είπε ο έλληνας σούπερ σταρ μετά το τέλος του αγώνα.

«Δεν θα σας πω ψέματα, είμαι εκνευρισμένος που χάσαμε, αλλά πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Είμαστε καλή ομάδα και συνεχίζω να πιστεύω στην ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Δεν θα γονατίσουμε τώρα. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και θα πάμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στο Μιλγουόκι.

Το επόμενο ματς είναι καθοριστικό. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε και χάσαμε τρία σερί ματς, κάτι που δεν συνηθίζουμε. Χρειάζεται να κερδίσουμε, δεν είναι απλώς ένα ακόμη παιχνίδι. Οι Ράπτορς είναι πολύ καλή ομάδα, με δυνατό χαρακτήρα και δεν τα παρατάνε ποτέ. Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά, να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια και να δώσουμε ακόμη περισσότερα για να νικήσουμε», πρόσθεσε ακόμα…

Ανάλογες και οι δηλώσεις του προπονητή των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ: «Είμαστε μια ανθεκτική ομάδα όλο το χρόνο. Θα πάμε στο Τορόντο με τη σκέψη κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Εάν είχαμε μερικά ακόμα αμυντικά ριμπάουντ, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό».

Χάνει τους πρώτους τελικούς ο Ντουράντ

Ο Κέβιν Ντουράντ συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του στη δεξιά γάμπα, με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να μην τον υπολογίζουν στα πρώτα ματς της σειράς των τελικών του ΝΒΑ, όπως γνωστοποίησαν. Οι «μάχες» της διεκδίκησης του τίτλου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα αρχίσουν στις 31/5, με τους Γουόριορς να έχουν κλείσει πρόωρα θέση σε αυτές και να περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Μιλγουόκι Μπακς-Τορόντο Ράπτορς (σ.σ. η σειρά είναι 2-2).

«Σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει ο Ντουράντ να αγωνιστεί στους πρώτους τελικούς, αλλά ελπίζουμε να επιστρέψει σε κάποιο σημείο της σειράς», ανέφερε σε ανακοίνωση της η ομάδα.

With the news that @Warriors forward @KDTrey5 won’t be available for Game 1 of the NBA Finals in a week, have we possibly witnessed the conclusion of his Golden State career? @AnnKillion reports. #nbaplayoffs https://t.co/Sv1Z4Y2aOD pic.twitter.com/RZmLl6Dvi9

— Sporting Green (@SportingGreenSF) 24 Μαΐου 2019

Ο τραυματισμός του δύο φορές MVP σε τελικούς ΝΒΑ δεν είναι, ωστόσο, ο μοναδικός που έχουν να… σκεφτούν οι Γουόριορς, καθώς αμφίβολος είναι και ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο οποίος βρίσκεται στα… πιτς από τον πρώτο γύρο των εφετινώνplayoffs. Ο έμπειρος σέντερ προπονήθηκε σήμερα για πρώτη φορά με την ομάδα από τις 16 Απριλίου, όταν και τραυματίστηκε…

NBA notebook: Durant doubtful for Finals opener
The Golden State Warriors announced Thursday it is unlikely forward Kevin Durant will be ready for the start of the NBA Finals, but they are hopeful he can return during the series.https://t.co/Iyp2foGPcj https://t.co/2zQd9P0p9f

— News9 (@News_____9) 24 Μαΐου 2019

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα