ΝΒΑ: MVP της σεζόν ο Χάρντεν, αυτοί είναι οι καλύτεροι (εικόνες – video)

Πρωτάθλημα μπορεί να μην πήρε, να μην έπαιξε στους τελικούς του NBA, ωστόσο, ο Τζέιμς Χάρντεν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης για τη σεζόν 2017/2018. Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τα ξημερώματα τους κορυφαίους της κανονικής περιόδου της χρονιάς που ολοκληρώθηκε.

Ο «μούσιας» έκανε μία πραγματικά απίστευτη σεζόν με το Χιούστον, αλλά, η ομάδα του δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος, καθώς στους τελικούς της Δύσης αποκλείστηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές,

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Τα προγνωστικά, πάντως, τον ήθελαν να παίρνει το βραβείο του MVP και τελικά επιβεβαιώθηκαν. Ο Χάρντεν για πρώτη φορά στην καριέρα του και μετά από δύο φορές στο παρελθόν που έφτασε πολύ κοντά, ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος της χρονιάς που έκλεισε πρόσφατα.
Στη διάρκειά της είχε μέσο όρο 30.4 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 8.8 ασίστ και 1.8 κλεψίματα σε 35.4 λεπτά συμμετοχής. Η βράβευσή του αποτέλεσε την κορύφωση μίας υπέροχης βραδιάς που διεξήχθη στο Los Angeles, στην δεύτερη έκδοση των ΝΒΑ Awards. Μίας βραδιάς με καλή μουσική, πολλά χαμόγελα, πολύ γέλιο, αλλά και συγκίνηση για την παρουσία των Θρύλων του ΝΒΑ ανάμεσα στους εν ενεργεία σταρ της Λίγκας.

Στα υπόλοιπα βραβεία, ο Μπεν Σίμονς αναδείχθηκε «ρούκι» της χρονιάς, με τον άσο της Φιλαδέλφεια να επικρατεί… στο νήμα του Ντόνοβαν Μίτσελ της Γιούτα.

Ο Ρούντι Γκόμπερτ της Γιούτα πήρε το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού της χρονιά, ενώ ο Λου Γουίλιαμς των ΛΑ Κλίπερς αναδείχθηκε «καλύτερος 6ος παίκτης» για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2014.

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς πήγε στον Ντουέιν Κέισι, ο οποίος έκανε μια φανταστική σεζόν με το Τορόντο (κορυφαία ομάδα της κανονικής περιόδου στην Ανατολή), αν και στο φινάλε της σεζόν οι Ράπτορς προχώρησαν στην απόλυσή του. Δεν άργησε, πάντως, να βρει δουλειά, καθώς η νέα σεζόν θα τον βρει στον πάγκο του Ντιτρόιτ.

«Παράγοντας της χρονιάς» αναδείχθηκε ο Ντάριλ Μόρεϊ του Χιούστον, ενώ τιμήθηκαν ακόμη και οι Κέβιντ Ντουράντ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Αμίρ Τζόνσον, Τζαμάλ Κρόφορντ, ενώ η Λίγκα βράβευσε και τον σπουδαίο, Όσκαρ Ρόμπερτσον για τη συνολική προσφορά του στο ΝΒΑ, καθώς και τον Ντικέμπε Μουτόμπο, για το φιλανθρωπικό του έργο!

Ο «Βασιλιάς» του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, δεν έμεινε παραπονεμένος, καθώς κατάκτησε το βραβείο «play of the year» (καλύτερη φάση της χρονιάς), για το buzzer beater που είχε σημειώσει στον αγώνα με τη ιΙνεσότα.

Στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιος και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για το απίστευτο κάρφωμα που είχε κάνει στο ματς με τη Νέα Υόρκη, όταν είχε περάσει πάνω από τον Τιμ Χαρνταγουέι.

Αναλυτικά οι κατηγορίες με τους καλύτερους:
Οι βραβεύσεις της σεζόν 2017/18 στο ΝΒΑ
Kαλύτερος παίκτης: Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς)
Καλύτερος αμυντικός: Ρούντι Γκόμπερ (Γιούτα Τζαζ)
Καλύτερος κόουτς: Ντουέιν Κέισι (Τορόντο Ράπτορς)
Πιο βελτιωμένος: Βίκτορ Ολαντίπο (Ιντιάνα Πέισερς)
Καλύτερος νέος: Μπεν Σίμονς (Φιλαδέλφεια 76ers)
Καλύτερος 6ος: Λου Ουίλιμας (Λος Αντζελες Κλίπερς)
Καλύτερος συμπαίκτης: Τζαμάλ Κρόφορντ (Μινεσότα Tίμπεργουλβς)
Καλύτερος fair-play: Κέβιν Ντουράντ (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)
Καλύτερη εμφάνιση: ΛεΜπρόν Τζέιμς (Κλίβελαντ Καβαλίερς)

Πηγές: naftemporiki.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα