Ντοκουμέντο: Ο διάλογος των δραστών που εξαπατούσε ηλικιωμένους με «μαϊμού» τροχαία

Μηχανεύονται ένα σωρό απίθανες υποθέσεις και σενάριαΕντοπίζουν πιθανά θύματα και εύκολους στόχουςΣυχνό φαινόμενο η απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Ιδιαίτερη προτίμηση στους ηλικιωμένους δείχνουν οι δράστες, μέλη εγκληματικών οργανώσεων που εξαπατούν τους πολίτες αρπάζοντας χρηματικά ποσά.

Μηχανεύονται ένα σωρό απίθανες υποθέσεις και σενάρια και παρότι η αστυνομία προχωρεί σχεδόν καθημερινά σε συλλήψεις, οι δράστες συνεχίζουν να εντοπίζουν πιθανά θύματα και εύκολους στόχους.

«Οι τρόποι

εξαπάτησης πολιτών είναι ενδεικτικοί της ευφυΐας των κακοποιών και της αέναης προσπάθειάς τους να ανακαλύπτουν, να επεξεργάζονται και να επιχειρούν συνεχώς με νέες μεθόδους» τονίζει χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, ενώ επισημαίνει: «Στην πλειονότητα των τρόπων δράσης, επιτήδειοι προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα ή τεχνάσματα τους αποσπούν ή τους αφαιρούν χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Θέλω να υπογραμμίσω ότι σε κάθε περίπτωση οι παθόντες θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και να κάνουν τη σχετική καταγγελία».

Οι κυριότερες μορφές απατών και κλοπών με τις οποίες έχουν έρθει αντιμέτωπες τα τελευταία χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είναι οι εξής:

Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Οι δράστες αφού συγκεντρώσουν πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των θυμάτων, τηλεφωνούν αιφνιδιαστικά προσποιούμενοι τους δικηγόρους ή τους αστυνομικούς και τους αναφέρουν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο, συνήθως τα παιδιά τους, έχουν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες, απαιτούν να τους δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Keywords
Τυχαία Θέματα