Ντιμιτρόφ: Να μοιραστούμε με την Ελλάδα την «πολιτιστική κληρονομιά» της Μακεδονίας

Την «πολιτιστική κληρονομιά» της Μακεδονίας, καλεί την Ελλάδα, να μοιραστεί με τη χώρα του, ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, κατά τη διάρκεια κοινή συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του.

«Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιραστεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη

και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση» είπε χαρακτηριστικά ο σκοπιανός ΥΠΕΞ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο αυτό.

Σχετικά με το ονοματολογικό εξέφρασε την αισιοδοξία του όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, ενώ είπε είπε ότι η κατάσταση με την χώρα μας αλλάζει καθημερινά και πως η ΠΓΔΜ επιδιώκει να επιτευχθεί ένας «αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές».

«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της “Μακεδονίας” και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα» σημείωσε ο Ντιμιτρόφ, και τόνισε πως η διάκριση «θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές».

Keywords
Τυχαία Θέματα