Νόμος του κράτους η αναβολή του Brexit- «Αντιστέκεται» ο Τζόνσον

Νόμος του κράτους έγινε και επίσημα η υποχρέωση του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει νέα τρίμηνη αναβολή του Brexit, εφόσον δεν προκύψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις 19 Οκτωβρίου. Ενώ δόθηκε και τυπικά η έγκριση της βασίλισσας στον νόμο που διατάζει τον Βρετανό πρωθυπουργό  να ζητήσει μετάθεση του Brexit εάν δεν πετύχει έγκαιρη συμφωνία για τους όρους εξόδου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων, λόρδος

Φαόυλερ, το σχετικό νομοσχέδιο έλαβε το απόγευμα την τυπική βασιλική έγκριση. Πάντως η  Ντάουνινγκ Στριτ έχει διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν προτίθεται να ζητήσει νέα παράταση, που θα συνιστά πολιτική ταπείνωση.

Αιχμή των διαφωνιών Ηνωμένου Βασιλείου- Ευρωπαίων εταίρων είναι η δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit. Νωρίτερα σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε για πρώτη φορά, μετά την εκλογή του, με τον ιρλανδό ομόλογό Λέο Βαράντκαρ. Μέτα την συζήτησή τους οι δύο ηγέτες σημείωσαν πως υπάρχει κοινός τόπος όμως απομένουν ακόμα μεγάλες διαφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα