Νίκος Μωραΐτης: Αν πεθάνει ο Δημάκης, ούτε φαντάζεστε τι σας περιμένει

Update: “Πριν από μερικές ώρες έγραφα αυτό το σκληρό για την κυβέρνηση κείμενο σχετικά με την υπόθεση Δημάκη. Ευτυχώς, για μία ακόμη φορά, αυτή η κυβέρνηση έχει τα αφτιά -έστω και με καθυστέρηση- ανοιχτά στην κοινωνία“.

του Νίκου Μωραΐτη

Για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη, η μπάλα στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Στο κάτω κάτω, αυτός έχει δείξει αντανακλαστικά επαφής με την κοινωνία και αυτός ψηφίστηκε για να τα επιδεικνύει, κανένας Κοντονής. Να κάνει τώρα κάτι, πριν να είναι αργά.

Είδηση Νο1:
«Σας δηλώνω

ότι σήμερα ανακοίνωσα και στους οικείους μου, έχοντας σώας τας φρένας και σε πλήρη συνείδηση, ότι θα χρεωθείτε ως αριστερή υποτίθεται κυβέρνηση με ακροδεξιές αποφύσεις τον πρώτο νεκρό που διεκδικούσε όσο ευγενικά μπορούσε το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.
Το ότι είμαι φυλακισμένος, δεν σημαίνει ότι είμαι δούλος σας κ. Υπουργέ, ούτε ότι θα παίρνω την άδειά σας για να εκφράζω τη γνώμη μου, ακόμα και με το ανισοβαρές κόστος που αφορά τη ζωή μου»
Βασίλης Δημάκης,
Απεργός πείνας (28 ημέρες) και δίψας (7 ημέρες),
Κρατούμενος, νομίμως αιτών να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Είδηση Νο2:
«Είκοσι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σε παρέμβαση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας επειδή δεν του δίνουν άδεια να παρακολουθήσει τις σπουδές του».

Επισήμανση Νο1:
Το γεγονός ότι είχε παραβιάσει όρους αποφυλάκισης στο παρελθόν δεν αποτελεί εξιλέωση για το υπουργείο δικαιοσύνης. Όταν η κοινωνία βοά, δίνεις την ευκαιρία ξανά. Οταν ο λόγος είναι η Παιδεία, δίνεις την ευκαιρία ξανά.

Επισήμανση Νο2:
Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρεωθεί νεκρό απεργό πείνας και δίψας για λόγους Παιδείας, θα έχει συνέπειες που αδυνατεί να μετρήσει αυτή τη στιγμή. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να κάνει τον φτωχό λιγότερο φτωχό λόγω Ε.Ε. και Μνημονίων, τη στήριξη την έχει για τη διαχείριση θεσμικών και ανθρωπιστικών θεμάτων. Αν -ω μη γένοιτο- πεθάνει ο Δημάκης, ούτε φαντάζεστε τι σας περιμένει.

Επισήμανση Νο3:
Όταν ένας υπουργός είναι τυπολάτρης ή κοντόφθαλμος, την ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός. Για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη, η μπάλα στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Στο κάτω κάτω, αυτός έχει δείξει αντανακλαστικά επαφής με την κοινωνία και αυτός ψηφίστηκε για να τα επιδεικνύει, κανένας Κοντονής. Να κάνει τώρα κάτι, πριν να είναι αργά.

Keywords
Τυχαία Θέματα