Πακιστανοί κρατούσαν παράνομα ομοεθνή τους στη Νεάπολη - Διακινούσαν μετανάστες σε όλη την Ελλάδα

Τέσσερις Πακιστανοί, που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης ομοεθνή τους, συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για νεαρούς άντρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία,

κατά περίπτωση, για Εγκληματική Οργάνωση - Συμμορία, Μεταφορά - προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη, Αρπαγή, Εκβίαση, Ληστεία και παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το απόγευμα, εντοπίσθηκε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι κρατείται παράνομα αλλοδαπός άντρας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι τέσσερις δράστες, ενώ σημειώνεται πως ένας εξ’ αυτών κατείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας που διακινούσε παράτυπους αλλοδαπούς προς το εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, αφού αποκόμιζαν παράνομα χρηματικό αντίτιμο από τη μεταφορά των αλλοδαπών, τους κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους και με χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα που τυχόν είχαν επάνω τους, ενώ απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή επιπλέον χρημάτων προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα