Στο τραπέζι η αύξηση του κατώτατου μισθού μετά το ζήτημα της μη μείωσης των συντάξεων

Νέο ραντεβού μεταξύ της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των Θεσμών σήμεραΑναμένεται να συζητηθούν η πορεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και η πορεία τη απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειαςΘετικό το πρώτο ραντεβούΤην Παρασκευή μπαίνουν στο μικροσκόπιο τα δημοσιονομικά της χώρας

Τα πιο κρίσιμα ζητήματα στη μεταμνημονιακή ατζέντα της χώρας βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση στα ραντεβού της με τους Θεσμούς, με την αρχή να γίνεται χθες, Τετάρτη, όταν με το «καλημέρα» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης έθεσαν το ζήτημα της μη εφαρμογής του μέτρου για τη μείωση

των συντάξεων.

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να συζητηθούν η πορεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και η πορεία τη απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Το πιο σημαντικό θέμα της ημέρας όμως, θα είναι η έναρξη της συζήτησης για την αύξηση του κατώτερου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου που θα ξεκινήσει από το 2019.

Θετικό το πρώτο ραντεβού με τους επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών

«Ευχάριστη έκπληξη» χαρακτήριζαν άλλωστε κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γεγονός ότι κανένας από την πλευρά των θεσμών και κυρίως το ΔΝΤ, δεν επέμεινε πως το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι διαρθρωτικό.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης υποστήριξαν ότι ο δημοσιονομικός χώρος του 2019 θα είναι μεγαλύτερος από τα 700 εκατ. ευρώ που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γεγονός το οποίο μπορεί να συνεπάγεται τη διατήρηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» για τους συνταξιούχους.

Την Παρασκευή μπαίνουν στο μικροσκόπιο τα δημοσιονομικά της χώρας

Την Παρασκευή οι συζητήσεις θα αφορούν στα δημοσιονομικά και στη συνέχεια τα κλιμάκια θα αναχωρήσουν από την Αθήνα εκδίδοντας μια πρώτη ανακοίνωση.

Τον Νοέμβριο θα υπάρξει και η πρώτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τρεις, στα τέλη Φεβρουαρίου, στα τέλη Μαΐου και τον Νοέμβριο 2019. Από την πλευρά του ΔΝΤ θα εκδοθούν δύο εκθέσεις, καθώς το Ταμείο μετέχει περισσότερο ως παρατηρητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα