Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για το πόσιμο νερό – Αγωγός του στρατού μολύνει με πετρέλαιο τη λίμνη Πολυφύτου

Σε διαρροή σε αγωγό του στρατού στη λίμνη Πολυφύτου αποδίδεται η ύπαρξη πετρελαίουΤο 60% του νερού στη Θεσσαλονίκη προέρχεται από την περιοχήΜέτρα από την ΕΥΑΘ για το νερό που καταλήγει στην πόλη

Ένας αγωγός πετρελαίου του στρατού ο οποίος περνάει κάτω από τον πυθμένα της λίμνης Πολυφύτου φαίνεται ότι είναι ο

ένοχος για το πετρέλαιο που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, σημαίνοντας συναγερμός καθώς η λίμνη αποτελεί τμήμα του Αλιάκμονα απ’ τον οποίο προέρχεται το 60% της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους, ένας αγωγός του στρατού στον πυθμένα της λίμνης είναι και η αιτία που βρέθηκε πετρέλαιο στην λίμνη Πολυφύτου.

Στη δικογραφία μάλιστα που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στο Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης αναφέρεται ως «πιθανή η ρύπανση από αγωγό του Ελληνικού Στρατού».

Την υπόθεση πλέον έχει αναλάβει ο στρατιωτικός αντιεισαγγελέας και η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο ποινικής αξιολόγησης με πιθανή τη διεξαγωγή νέας έρευνας.

Το γεγονός ότι εντοπίστηκε πετρέλαιο σήμανε συναγερμό για την ποιότητα του νερού το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατάλληλο και το σημαντικότερο είναι πως στη διώρυγα μήκους 50 χιλιομέτρων δεν υπάρχει κανένα μέσο εντοπισμού μόλυνσης.

Η ΕΥΑΘ αναγκάστηκε να μειώσει την παροχή νερού από τον Αλιάκμονα και να αυξήσει την παροχή από τις πηγές Αραβησσού, ενώ παράλληλα αύξησε τα ειδικά φίλτρα και αύξησε τις αναλύσεις ποιότητας νερού πριν αυτό καταλήξει στις βρύσες των νοικοκυριών και των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης.

Στην διώρυγα τοποθετήθηκαν φράγματα και από τον Απρίλιο ο επικεφαλής της ΕΥΑΘ ανέφερε ότι το φαινόμενο είχε υποχωρήσει σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναγερμός, Θεσσαλονίκη, – Αγωγός, Πολυφύτου,synagermos, thessaloniki, – agogos, polyfytou