Νέο σκηνικό έντασης στήνει ο Ιβανόφ – «Ο Ζάεφ είναι ψεύτης, δεν αποδέχομαι τη συμφωνία των Πρεσπών»

Την οργή του σκοπιανού Προέδρου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό», η άμεση απάντηση του ΙβανόφΌπως άλλωστε αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ ο Ιβανόφ δεν θα υπογράψει το διάταγμα για την επικύρωση της συμφωνίας και θα εφαρμόσει το «βέτο της τσέπης»

Κλιμακώνει εκ νέου την ένταση με τον σκοπιανό πρωθυπουργό ο πρόεδρος

της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, λιγότερο από 24 ώρες μετά το δεύτερο «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο της γείτονας χώρας στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά την οργή του Γκιόργκι Ιβανόφ προκάλεσε η συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στην ΕΡΤ, στην οποία μεταξύ άλλωστε εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές, δηλώνοντας τη βεβαιότητά του ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ θα αδράξουν το μέλλον.

«Σήμερα, λαμβάνουμε ως μήνυμα ακόμα και από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές, και αυτός θα υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα και όλα όσα ακολουθούν ως επόμενη φάση», ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Ζάεφ που προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του σκοπιανού Προέδρου, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει τα λεγόμενα του σκοπιανού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό. Ο μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση – απάντηση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γκιόργκι Ιβανόφ.

Όπως άλλωστε μεταδίδουν από την Πέμπτη και τα σκοπιανά ΜΜΕ ο σκοπιανός Πρόεδρος δεν θα υπογράψει το διάταγμα για την επικύρωση της συμφωνίας και θα εφαρμόσει το λεγόμενο «βέτο της τσέπης», όπως συνέβη με τον νόμο σχετικά με την διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα