Νέο πύρινο μέτωπο στην Κρήτη – Καίγεται ο Άγιος Φανούριος (εικόνες – video)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον Άγιο Φανούριο, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα καίγοντας ελαιόδεντρα και δασική έκταση.

Η έκταση του πύρινου μετώπου είναι τέτοια ώστε λίγο μετά της 14:30 σηκώθηκαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, συνδράμοντας τις επίγειες δυνάμεις

πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει κάψει κυρίως δασικές εκτάσεις και κατευθύνεται προς το χωριό Βρύσες. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει μέχρι και αυλές σπιτιών και είναι ορατές σε πολύ μεγάλη έκταση.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 20 οχήματα με 44 άνδρες πεζοπόρα τμήματα που ενισχύονται από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Λόγω της κατάστασης οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε τμήμα της Εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης, όπου σχηματίστηκαν ουρές οχημάτων, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου Αποκορώνου, το ΕΚΑΒ και υγειονομικές μονάδες σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και εθελοντές, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

ΠΗΓΗ: Flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα