Νέο «όχι» από την Τουρκία στην απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα – Οργή Τραμπ

Νέα ένταση στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-ΤουρκίαςΟ Μπράνσον, πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας που διαμένει στη Σμύρνη, δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία«Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας» το μήνυμα ΤραμπΈπεσε η ισοτιμία της λίρας μόλις έγινε γνωστή η είδηση

Η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι την Παρασκευή να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την

ένταση με τις ΗΠΑ.

Ο Μπράνσον, πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας που διαμένει στη Σμύρνη, δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία. Η υπόθεσή του βρίσκεται τώρα στο κέντρο της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

Αφού έγινε γνωστή η είδηση, η ισοτιμία της λίρας, η οποία έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, είχαν απειλήσει σήμερα ότι θα επιβάλουν και νέες, αν ο πάστορας δεν απελευθερωθεί.

Τραμπ: Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την οργή του για τη νέα αυτή απόφαση, αναφέροντας πως «θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα». Προσέθεσε μάλιστα ότι: Δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα