Νέες ρατσιστικές επιθέσεις κατά πακιστανών εργατών στον Ασπρόπυργο

Ακόμη μια ρατσιστική επίθεση κατά πακιστανών εργατών σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, ομάδα πέντε-έξι ατόμων επιτέθηκε με πέτρες στο σπίτι του Αμπντούλ Λατίφ, ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση τον περσινό Απρίλιο και είχε στη συνέχεια αναγνωρίσει τους δράστες, τουλάχιστον επτά από τους οποίους έχουν συλληφθεί.

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, ομάδα 10-12 ατόμων που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκε στο σπίτι όπου μένουν δύο πακιστανοί εργάτες γης, ο Ναφίζ και ο Βαρίς. Πέταξαν πέτρες, εισέβαλαν στην

αυλή και προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα της εισόδου για να μπουν στο σπίτι.

Οι δύο μετανάστες διέφυγαν από την πίσω πόρτα προς τα χωράφια. Όταν αντιλήφθηκαν τη διαφυγή τους, οι δράστες έτρεξαν στο κατόπι τους, χωρίς να μπορέσουν να τους εντοπίσουν.

«Δεν είναι δυνατό να υπάρχει η παραμικρή ανοχή στη δράση μιας ομάδας φασιστών και ρατσιστών που έχουν όνομα και επίθετο και είναι γνωστοί στην Αστυνομία. Μήπως δεν είναι ευθύνη του υπουργού Δημόσιας Τάξης και της Αστυνομίας να βάλουν τέλος στην ανοιχτή δράση μιας φασιστικής ομάδας της οποίας οι επιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε νεκρούς;», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Επισημαίνει επίσης ότι η Εισαγγελία δεν έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη της δικογραφίας που συσχετίζει τις κατηγορίες από διαφορετικές επιθέσεις της ομάδας στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα να μην έχει προσδιοριστεί η δίκη των συλληφθέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα