Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Έβγαλε «Μπαρμπαρός» και drones εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. Η Άγκυρα έβγαλε το «Μπαρμπαρός» και drones εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Παραβιάσεις τη Μεγάλη Τετάρτη (15/04) και στο Αιγαίο από μαχητικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, με ανάρτησή στο twitter «διαφημίζει» ότι το

τουρκικό ναυτικό «επιτηρεί συνεχώς την θαλάσσια περιοχή» που η Τουρκία θεωρεί ως «Γαλάζια Πατρίδα» με UAV, παραθέτοντας και φωτογραφίες του ερευνητικού «BARBAROS» από τη Μεγάλη Τριτη (14/04).

«Το Πολεμικό μας Ναυτικό προστατεύει με αποφασιστικό τρόπο τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, παρακολουθώντας συνεχώς με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη Γαλάζια Πατρίδα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά…

Όπως αναφέρει το «militaire», σύμφωνα με τις συντεταγμένες που φαίνονται στην φωτογραφία που λήφθηκε από το UAV τα πλοία της Τουρκίας πλέουν ΝΑ της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Doğu Akdeniz’de Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisi ve ona refakat eden Barbaros fırkateynimizin İHA tarafından alınan görüntüsü…

Deniz Kuvvetlerimiz, denizlerdeki gözümüz İHA’lar ile Mavi Vatanımızı sürekli gözetleyerek hak ve menfaatlerimizi kararlılıkla koruyor. pic.twitter.com/mQGLWJwRxN

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 15, 2020

Παραβιάσεις από ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε, σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε στα 27.000 πόδια πάνω από:

– τις ανατολικές ακτές της Σάμου στις 12:52 και 12:53,

– τους Αρκιούς και τη Γρυλούσα στις 12:56,

– τους Λειψούς 1 λεπτό αργότερα, και

– το Φαρμακονήσι στις 12:59.

Στη συνέχεια το τουρκικό ζευγάρι διασπάσθηκε με το πρώτο να πετά πάνω από το Αγαθονήσι στα 6.000 πόδια στις 13:08, για να ακολουθήσει το δεύτερο στα 18.000 πόδια ένα λεπτό αργότερα.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Πηγή: Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Έβγαλε «Μπαρμπαρός» και drones εντός της κυπριακής ΑΟΖ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα