Νέες κρίσιμες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το Κυπριακό

Αναζητούνται γέφυρες μεταξύ ελληνοκυπριών και τουρκοκυπρίωνΣτόχος η άμβλυνση των διαφορών εν όψει διάσκεψης στη Γενεύη

Χωριστές συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί θα έχει εντός της ημέρας ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ , Έσπεν Άιντε, προκειμένου να πετύχει συνέχιση των διαπραγματεύσεων στη Λευκωσία και να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών εν όψει της νέας διάσκεψης του Ιουλίου στη Γενεύη, με τη συμμετοχή και των εγγυητριών (Βρετανία,

Ελλάδα, Τουρκία) δυνάμεων.

Όπως είναι γνωστό, στην κοινή συνάντησή τους οι δύο ηγέτες δεν κατάφεραν να βρουν κοινή βάση για τη σύγκλιση νέας διάσκεψης.

Αναστασιάδης και Ακιντζί, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, κατέθεσαν ασύμβατες προτάσεις. Ο κ. Αναστασιάδης δεν επιθυμεί τη μετάβαση στη Γενεύη με όλα τα βασικά θέματα ανοιχτά. Αντίθετα, ο Μουσταφά Ακιντζί επιδιώκει διακαώς νέα συζήτηση «εφ΄όλης της ύλης».

Στο μεταξύ, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιπρίς Ποστασί» δημοσιεύει τις προϋποθέσεις, που, όπως υποστηρίζει έθεσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης για να μεταβούν οι δύο ηγέτες στη Γενεύη για νέα διάσκεψη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Αναστασιάδης επιδιώκει, στη Γενεύη, πρώτα από όλα να συζητηθεί το εδαφικό, ενώ μετά τη συμφωνία θα δημιουργηθούν χάρτες.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθούν τα εξής κεφάλαια: εκ περιτροπής προεδρία, τέσσερις ελευθερίες και περιουσιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα