Νέες αποκαλύψεις για το διεθνές καρτέλ κοκαΐνης – Ετοιμαζόταν να «σπρώξει» 890 κιλά ναρκωτικών

Το διεθνές κύκλωμα ετοιμαζόταν να «σπρώξει» 890 κιλά κοκαΐνης στην Ευρώπη και την ΑυστραλίαΣτους ενορχηστρωτές του ταξιδιού ήταν και τα τρία άτομα με έδρα την ΕλλάδαΓια να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα δύο μυστικοί αστυνομικοί κατάφεραν να διεισδύσουν στο κύκλωμα και να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες

Φως στη μεγάλη υπόθεση της μεταφοράς με σκάφος 380 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία, στην οποία εμπλέκονται και Έλληνες, ρίχνουν οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ANT1,

το διεθνές κύκλωμα ετοιμαζόταν να «σπρώξει» 890 κιλά κοκαΐνης στην Ευρώπη και την Αυστραλία.

Φαίνεται ότι στους ενορχηστρωτές του ταξιδιού ήταν και τα τρία άτομα με έδρα την Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτούς και ο γιος της γνωστής αστρολόγου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα επέλεξε να πουλήσει την κοκαΐνη στην Αυστραλία και όχι στη χώρα μας για δύο λόγους. Και γιατί έτσι πίστευαν ότι διακινδύνευαν λιγότερο τη σύλληψή τους και επειδή εκεί η τιμή του ναρκωτικού είναι η διπλάσια σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα δύο μυστικοί αστυνομικοί κατάφεραν να διεισδύσουν στο κύκλωμα και να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες.

Ο 63χρονος και ο 41χρονος φέρονται να ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, και χρηματοδότηση της θαλάσσιας μεταφοράς από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία. Άμεσος συνεργάτης φέρεται να ήταν ο 42χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο καταλληλότητας του σκάφους και την εύρεση καπετάνιου.

Ο 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας είναι γιος γνωστής αστρολόγου, η οποία έχει φύγει από τη ζωή. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι συμμετείχε στη διακίνηση ναρκωτικών, είχε ταξιδέψει στο Εκουαδόρ και είχε φωτογραφίσει το επίμαχο ιστιοφόρο με το όνομα «Sunset».

Keywords
Τυχαία Θέματα