Νέα Υόρκη: Μέσα σε κλίμα συγκίνησης επέστρεψε στη βάση του το νοσοκομειακό πλοίο «USNS Comfort»

Επέστρεψε στη βάση του, στο μεγάλο ναύσταθμο του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια στον Ατλαντικό, το νοσοκομειακό πλοίο USNS «Comfort» (T-AH-20), προερχόμενο από τη Νέα Υόρκη, όπου είχε παραμείνει προσφέροντας τις υπηρεσίες του για όσο διάστημα η πόλη και οι κάτοικοί της υπέφεραν από την πανδημία του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το σκάφος με τα 1100 άτομα στρατιωτικό/υγειονομικό προσωπικό του, θα αποπλεύσει συντόμως εκ νέου για κάποια άλλη παραθαλάσσια πόλη των ΗΠΑ,

που πλήττεται και αυτή από τον κορονοϊό, καθώς αυτό είναι κάτι που θα το ζητήσει (αν το ζητήσει) η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ (αντίστοιχη κρατική υπηρεσία της δικής μας Γεν.Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας).

Ήδη το σκάφος, με την επιστροφή του στο Νόρφολκ, επανήλθε σε κατάσταση «συναγερμού 5», κάτι που σημαίνει ότι είναι σε ετοιμότητα αναλήψεως μελλοντικής δράσεως 5 ημερών, από τότε που αυτό του ζητηθεί.

«Παρόλο που το σκάφος απέπλευσε από τη Νέα Υόρκη, δεν κάνουμε το λάθος να πιστέψουμε ότι η μάχη έχει τελειώσει, αλλά είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε “απάντηση” απαιτηθεί για τον κορονοϊό, σε οποιαδήποτε κατάσταση αυτό απαιτηθεί», τόνισε με δήλωσή του ο Αντιναύαρχος Andrew Lewis, Διοικητής του 2 ου Στόλου του Ατλαντικού των ΗΠΑ.

BZ statement from Acting #SECNAV James E. McPherson:

One month ago, #USNSComfort (T-AH-20) and her crew arrived in Manhattan to join New Yorkers in their fight against the #COVID19 pandemic. Now, the ship is headed home after a successful mission. pic.twitter.com/yqhPYM54UL

Office of the Secretary of the Navy (@SECNAV) May 2, 2020


Αξίζει να σημειωθεί ότι το USNS «Comfort» κατέπλευσε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης στις 30 Μαρτίου 2020, διακόπτοντας εσπευσμένως εκτενείς – προγραμματισμένες – επισκευές του, και παρέμεινε εκεί μέχρι προ λίγων ημερών, οπότε και απέπλευσε επιστρέφοντας στη βάση του. Με τον Ντόναλντ Τραμπ εκείνη την περίοδο να ψάχνει τρόπους για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό.

Συνολικώς το πλοίο περιέθαλψε 182 ασθενείς, πολύ λιγότερους από τη δυνατότητα περιθάλψεως 1000 ασθενών που διαθέτει, ακόμα και όταν το πλήρωμά του προέβη σε ειδικές – έκτακτες – διαρρυθμίσεις χώρων ώστε να μπορέσουν να φιλοξενηθούν και ασθενείς με κορονοϊό, με μεγάλο ποσοστό ασθενών να είναι εκεί από τραυματισμούς ή άλλες χειρουργικές περιπτώσεις.

USNS Comfort (T-AH-20) Mercy-class hospital ship leaving New York City following COVID-19 support – April 30, 2020 #comfort #tah20 pic.twitter.com/SXmgHIthqq

— WarshipCam (@WarshipCam) April 30, 2020


«Η δουλειά μας ήταν να «απορροφήσουμε’ τη μεγάλη πίεση από τα νοσοκομεία» τόνισε,  μεταξύ άλλων, ο πλοίαρχος – ιατρός του αμερικανικού ναυτικού Joseph O’ Brien διοικητής της ιατρικής «Δυνάμεως Επιχειρήσεων Νέα Υόρκη» (Task Force New York City), που ήταν το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού που επέβαινε στο πλοίο για τη συγκεκριμένη αποστολή.

Το 70% των ασθενών που φιλοξενήθηκαν στο USNS “Comfort” ανιχνεύτηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με πολλούς εξ αυτών να χρειάζονται επειγόντως αναπνευστήρα.

Συνολικώς πραγματοποιήθηκαν:

-110 χειρουργικές επεμβάσεις κάθε είδους.

-Περισσότερες από 540 ακτινογραφίες.

-Το φαρμακευτικό τμήμα, που είχε ενισχυθεί και από φαρμακοποιούς του Στρατού,

-προετοίμασε περισσότερα από 1300 ειδικά σκευάσματα για τους ασθενείς.

USNS Comfort returns to Naval Station Norfolk https://t.co/RCb10ArUJZ

— WFXR News (@WFXRnews) May 2, 2020


Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας και πολλοί σύμβουλοι του Λευκού Οίκου τόνισαν πως είναι άμεση η ανάγκη επιστροφής των πολιτών στις εργασίες. Πριν από λίγες ώρες συνέβησαν απίστευτες σκηνές στις ΗΠΑ, όταν διαδηλωτές με όπλα, υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν ζητώντας άρση των μέτρων. Επίσης, στη Νέα Υόρκη τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.

#USNavy Hospital Ship #USNSComfort Arrives at Naval Station #Norfolk. https://t.co/VSeLJJ4op9 pic.twitter.com/yn7Pt4Ouc0

— DefPost (@defpostmedia) May 2, 2020

USNS Comfort(T-AH-20) is stopped north of Naval Station Norfolk pic.twitter.com/FHo0cgPQT4

Nick (@n_morse9927) May 1, 2020

USNS Comfort (T-AH-20) Mercy-class hospital shiP coming back into Norfolk, Virginia following COVID-19 support – May 1, 2020 #comfort #tah20 pic.twitter.com/ovr6SlljcS

— WarshipCam (@WarshipCam) May 1, 2020

Πηγή: lawandorder.gr

Πηγή: Νέα Υόρκη: Μέσα σε κλίμα συγκίνησης επέστρεψε στη βάση του το νοσοκομειακό πλοίο «USNS Comfort» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα