Νέα ταινία για τη ζωή του Μαραντόνα – «Η άγρια ιστορία ενός θεϊκού ταλέντου» (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει απασχολήσει τη μικρή οθόνη, λόγω του τρόπου με τον οποίο έφτασε στην κορυφή ως παίκτης, λόγω των όσων πιστεύει για τη ζωή, την πολιτική και όχι μόνο. Η ζωή του έχει, άλλωστε, πολλά «επεισόδια» και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο θρύλος της μπάλας που προσφέρει, πλέον, στο ποδόσφαιρο και ως προπονητής έκανε γνωστό πως θα αποκαλυφθεί νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. «Μαραντόνα μονομάχος; Όχι, Ντιέγκο Μαραντόνα από τον Ασίφ Καπάντια. Προσεχώς. Σύντομα στους κινηματογράφους!».

Μ’ αυτά τα λόγια στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram,

ο «Ντιεγκίτο» αναφέρθηκε, λοιπόν, στη νέα… ταινία, που θα παρουσιαστεί στην πρεμιέρα του φεστιβάλ των Καννών και η προβολή του στις αίθουσες θα αρχίσει από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν αποκαλυφθεί ήδη οι πρώτες εικόνες από το ντοκιμαντέρ του βρετανού σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια, που επεξεργάστηκε περισσότερες από 500 ώρες ακυκλοφόρητο υλικό του διάσημου αργεντινού πρώην σπουδαίου άσου, κυρίως στη Νάπολη. Με στιγμές από την επιτυχημένη αλλά και ταραγμένη περίοδό του στην Ιταλία και στην δεκαετία του ’80.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Gladiator? No, Diego Maradona by Asif Kapadia. Proximamente! A breve nei cinema! Coming soon!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diego Maradona (@maradona) στις 23 Απρ, 2019 στις 8:54 πμ PDT


Σημειώνεται πως η πρώτη σκηνή, μεταφέρει τον θεατή στις 5 Ιουλίου του 1985, όταν ο Μαραντόνα, παρουσιάστηκε στο κατάμεστο «San Paolo». «Αυτή είναι η άγρια και αξέχαστη ιστορία ενός θεϊκού ταλέντου, της δόξας, της απελπισίας και την προδοσίας, της διαφθορά και, τέλος, της λύτρωσης», εξηγεί το κείμενο που συνοδεύει την προώθηση της ταινίας. Να αναφέρουμε ότι μ’ αυτό το ντοκιμαντέρ – ταινία, ο Ασίφ Καπάντια ολοκληρώνει την τριλογία, που άρχισε με τον Άιρτον Σένα και την Έιμι Γουάινχαουζ.

Ο θρύλος της μπάλας κατάφερε να κάνει πρωταθλήτρια τη Νάπολι του… φτωχού ιταλικού νότου, μεγαλουργώντας και με την εθνική. Στο Μουντιάλ 1990 στην Ιταλία δίχασε, άλλωστε, τους διοργανωτές, στο μεταξύ τους ματς στα ημιτελικά.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει γίνει θέμα ντοκιμαντέρ το 2008 (από τον Εμίρ Κουστουρίτσα), το 2005 (Armando a Maradona) και το 2018 (Maradona Confidential). Επίσης, η Amazon είχε ανακοινώσει πως ετοιμάζει σειρά – ντοκιμαντέρ για τη ζωή του «θρύλου» της μπάλας.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα