Νέα μέτρα και απολύσεις υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης

Περισσότερο σαφής δεν μπορούσε να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά στις υποσχέσεις του προς τη νέα ηγεσία του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε εκδήλωση του Χάρβαρντ στην Αθήνα, υποστήριξε -σε αντίθεση με τα οικονομικά στοιχεία που αποδέχεται η Κομισιόν-

ακόμη ότι το μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται οδηγεί σε ύφεση και μιλώντας για την προοπτική της δικής του κυβέρνησης, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω, έξτρα “μεταρρυθμίσεις”, ζητώντας παράλληλα από τους εταίρους να χαμηλώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος της ΝΔ, “έκλεισε το μάτι” στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πτέρυγα των δανειστών, υποσχόμενος νέα μέτρα, απολύσεις και σκληρότερο εργασιακό μεσαίωνα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με αντάλλαγμα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά πάντως που ο πρόεδρος της ΝΔ, ταυτίζεται με τη γραμμή Σόιμπλε και υπογραμμίζει πως το πρόβλημα δεν είναι το χρέος.

Ούτε φυσικά είναι η πρώτη φορά που ακούμε από τη ΝΔ να υπόσχεται πως… “θα εφαρμόσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που μας ζητάει η Τρόικα από τις αρχές των μνημονίων και άλλες τόσες που δε μας έχουν ζητήσει αλλά που είναι απαραίτητες“.

Αυτό ακριβώς είχε δηλώσει η “προσωπική επιλογή” του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν λίγους μήνες.

Κ.Τ.

Keywords
Τυχαία Θέματα