Νέα Μάκρη: Δεν λειτούργησε ξανά το 112 – «Ρωτήστε το αρμόδιο υπουργείο»

Συναγερμός σήμανε τη νύχτα στη Νέα Μάκρη, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 2:17 στην περιοχή Λιβίσι, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Το πολυδιαφημιζόμενο 112 δεν λειτούργησε ούτε αυτή τη φορά, ενώ υπήρξαν κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν οι ίδιοι με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης και αναφέρουν ότι συνδέθηκαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία!

«Ειδοποιηθήκαμε άμεσα, τηλεφωνικά από την πρόεδρο του συλλόγου Νέου Βουτζά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στον ΑΝΤ1,

επιβεβαιώνοντας πως δεν έλαβαν μηνύματα από το 112.

Στο σημείο έφτασε μετά τις 8 το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εξήρε την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, απάντησε: «Να ρωτήσετε το αρμόδιο υπουργείο».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε ερώτηση γιατί δεν εστάλη μήνυμα από το 112, είπε ότι δεν κινδύνευσαν κατοικίες, (σ.σ. η φωτιά όταν ξέσπασε ήταν πολύ κοντά σε σπίτια), ενώ ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι δεν εστάλησαν μηνύματα στα κινητά των κατοίκων για να μην υπάρξει αναστάτωση.

Υπενθυμίζεται πως μηνύματα από το 112 δεν είχαν σταλεί ούτε στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό στις 12 Αυγούστου και κινδύνευσαν σπίτια και κάτοικοι, καθώς και στην Εύβοια όπου κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους και εκκενώθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα