Η «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν κυκλοφόρησε και σε βιβλίο από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Ο χάρτης των τουρκικών διεκδικήσεων κυκλοφόρησε και σε βιβλίοΣυγγραφέας του βιβλίου είναι ο υποναύαρχος Τζιχάτ ΓιαϊτζίΑποτυπώνεται μία σειρά από θεωρίες και χάρτες που δείχνουν τις τουρκικές θέσεις αλλά και προθέσεις

Η θεωρία της «γαλάζιας πατρίδας» και των διεκδικήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο τώρα κυκλοφόρησε και σε βιβλίο από τις εκδόσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», στην Τουρκία, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το αγοράσουν σε κάποια επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, διαδικτυακά ή στο Ναυτικό Μουσείο. Το βιβλίο πωλείται έναντι 12

τουρκικών λιρών (σχεδόν 2 ευρώ).

Το βιβλίο έχει τίτλο «Η έννοια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης – ερωτήσεις και απαντήσεις». Συγγραφέας του είναι ο υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί , ο θεωρητικός των περισσότερων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος στο βιβλίο αυτό αποτυπώνει μια σειρά από θεωρίες και χάρτες που δείχνουν τις τουρκικές θέσεις αλλά και προθέσεις. Ουσιαστικά, όλο το βιβλίο έχει στόχο να κατευθύνει τον αναγνώστη στις θεωρίες που ο Γιαϊτζί έχει αποτυπώσει στις μελέτες του.

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το οπισθόφυλλο του βιβλίου, όπου δημοσιεύεται ο χάρτης της «γαλάζιας πατρίδας», με το Αιγαίο να διχοτομείται, καθώς η ανατολική πλευρά παρουσιάζεται ως θαλάσσια περιοχή της Τουρκίας. Το ίδιο συμβαίνει με την Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο.

Το βιβλίο του Γιαϊτζί, το οποίο προβλήθηκε πρόσφατα και από την εφημερίδα Hurriyet, φαίνεται πως θεωρείται ένα το σημαντικότερα έργα των εκδόσεων του τουρκικού Ναυτικού, καθώς διαφημίζεται στην είσοδο του Ναυτικού Μουσείου.

(πηγή: Ελεύθερος Τύπος)

Keywords
Τυχαία Θέματα