Νέα επίθεση από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τους «8»: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

«Η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη»Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞΕλεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, μετά από απόφαση του ΣτΕ

Νέα επίθεση εξαπολύει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ όσον αφορά έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τη γείτονας χώρας.

«Η απόφαση έδειξε για ακόμα μια

φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Τι προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ

Εκτός του αστυνομικού τμήματος, αλλά φυλασσόμενος σε κρυφή διεύθυνση και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους θα είναι ο πρώτος από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, όπως αποφάσισε την Πέμπτη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικότερα, ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους για λόγους δημοσίου συμφέροντος θα αφεθεί ο ένας εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, καθώς το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, έκανε την Πέμπτη εν μέρει δεκτή την αίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό (και συνεπώς αυτός να μην απελευθερωθεί). Η απόφαση χορήγησης ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό δεν αναστέλλεται, στο σύνολο της, αλλά μερικά θέτοντας περιοριστικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στον επίμαχο τούρκο αξιωματικό είχε χορηγηθεί άσυλο αλλά η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε προσωρινά με διαταγή της πρόεδρου Εφετών Ευγενίας Μυλωνοπούλου, μετά από αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα