Νέα ένσταση, αυτή τη φορά σε άλλο δικαστήριο, από τους έλληνες στρατιωτικούς

Όλα τα εργαλεία του νόμου εκμεταλλεύονται οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικώνΔεν πέρασε ούτε 24ωρο από την απόρριψη του τελευταίου αιτήματοςΤι σημαίνει μία πιθανή απόφαση περί άδικης κράτησης

Σε νέα ένσταση, αυτή τη φορά σε διαφορετικό δικαστήριο προσέφυγαν οι δικηγόροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, μετά την απόρριψη του τελευταίου αιτήματός τους, χθες, Τρίτη.

Σύμφωνα

με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δικηγόροι, χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε άλλο δικαστήριο, υποβάλλοντας ένσταση για την απόφαση για συνέχιση της κράτησης.

Αν η απόφαση του δεύτερου αυτού δικαστηρίου είναι πως είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα έχει βάρος στην υπόθεση τους ενώπιον του πρώτου δικαστηρίου.

Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός επτά ημερών.

«Δεν είμαι υπεράνω Δικαιοσύνης»

Νωρίτερα είχαν γίνει γνωστές συνομιλίες που είχε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής του από τη Βάρνα, κατά τις οποίες φέρεται να δήλωσε ότι «δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης» παραπέμποντας το θέμα των δύο στρατιωτικών στη Δικαιοσύνη.

Ο τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά και στους τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα όπου διέφυγαν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 σημειώνοντας: «Ασφαλώς τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο αυτοί που συζητούν σε βάθος το θέμα των δύο στρατιωτικών να μην συζητούν καθόλου το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία».

Keywords
Τυχαία Θέματα