Νέα αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας μετά τη τη φονική συμπλοκή – Ψάχνουν τους δολοφόνους

Σε μαζικές προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια και νέας ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (15/02) στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και ειδικά γύρω από την Ομόνοια, για τον έλεγχο αλλοδαπών που κινούνται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μετά τη φονική συμπλοκή της Πέμπτης (13/02).

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του 23χρονου από το Αφγανιστάν, στην οδό Μενάνδρου,

με τους δράστες να έχουν ταυτοποιηθεί.

Στόχος της Αστυνομίας είναι να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις αλλά και να δηλώσει έντονη παρουσία στην περιοχή, εξαιτίας του μακελειού που προηγήθηκε μεταξύ αντίπαλων ομάδων Αφγανών και Πακιστανών, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο από πυροβολισμό ενός Αφγανού και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ομοεθνή του από πλήγματα που δέχτηκε με μαχαίρι.

Η Αστυνομία την Παρασκευή (14/02) στην πρώτη επιχείρηση προέβη συνολικά σε 186 προσαγωγές εκ των οποίων οι εννιά κατέληξαν συλλήψεις, πέντε για διοικητική απέλαση, δύο για ναρκωτικά και δύο για παραεμπόριο.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο άνδρες από το Πακιστάν έχουν αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες και το μόνο που μένει είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς τους και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με τον «Alpha», και το Σάββατο (15/06) αστυνομικοί από το εγκληματολογικό προχωρούν σε έρευνες στην περιοχή, για το φονικό, ενώ σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 129 προσαγωγές.

Είχε δοθεί «ραντεβού» θανάτου

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, οι αντιμαχόμενες ομάδες Αφγανών και Πακιστανών είχαν δώσει «ραντεβού» που είχε σκοπό να… δείξει ποιος θα κυριαρχήσει στην περιοχή. Λίγο καιρό πριν τη δολοφονία της Μενάνδρου, οι δύο αντίπαλες ομάδες είχαν… χωρίσει τις αρμοδιότητές τους για τη διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου αλλά και κλεπταποδοχής. Συγκεκριμένα την οδό Μενάνδρου είχε η Πακιστανική «φατρία», ενώ την οδό Σοφοκλέους η Αφγανική.

Πώς «φούντωσε ξανά» η αντιπαλότητα

Για αρκετό διάστημα και μετά από κάποιες αστυνομικές επιχειρήσεις και συλλήψεις είχε επέλθει ανακωχή μεταξύ των δύο ομάδων, η οποία φούντωσε, ωστόσο, ξανά στην προσπάθεια… ανακατανομής των εδαφών στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Το θύμα από το Αφγανιστάν βρισκόταν σε οριοθετημένο χώρο της Πακιστανικής ομάδας και έτσι δεν άργησαν να βγουν τα πιστόλια και τα ρόπαλα.

Θυμηθείτε το τρίτο, το δεύτερο αλλά και το πρώτο βίντεο από όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη (13/02).

(πληροφορίες: news247, ALPHA)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: Νέα αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας μετά τη τη φονική συμπλοκή – Ψάχνουν τους δολοφόνους - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα