Νέα αναβολή στη δίκη Πάσσαρη – Θέλει να δικαστεί στην Ελλάδα σύμφωνα με τον δικηγόρο του

Για την 17η Απριλίου του 2019 αναβλήθηκε αυτή τη φορά η δίκη του Κώστα Πάσσαρη για τον θάνατο δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου το 2001.

Περίπου 18 χρόνια μετά και η υπόθεση ακόμη δεν έχει εκδικαστεί, αφού ο Πάσσαρης δεν εκδίδεται από τις ρουμανικές αρχές με αποτέλεσμα ήδη να έχουν δοθεί τρεις αναβολές. Ο γνωστός κακοποιός, ο οποίος επιθυμεί τη μεταγωγή του στη χώρα μας για να δικαστεί, είναι έγκλειστος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκερλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και όπως προέκυψε από την αλληλογραφία, η οποία αναγνώστηκε στο δικαστήριο, το ζήτημα

δεν έχει επιλυθεί ακόμη.

Ο Πάσσαρης ο οποίος είχε καταφέρει να προμηθευτεί ένα πιστόλι, με την είσοδό του στο νοσοκομείο, κι ενώ φορούσε χειροπέδες, κατάφερε με γρήγορες κινήσεις να πυροβολήσει και να σκοτώσει τους δύο αστυνομικούς, καθώς και να τραυματίσει σοβαρά τον Φυσέκη, ο οποίος τελικά κατάφερε να επιζήσει.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορούμενου Ανδρέα Ταγαράκη, ο Πάσσαρης επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να λογοδοτήσει για όσα έχει διαπράξει. «Κάθε αναβολή μάς σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα», δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόντες ήταν αρκετοί μάρτυρες, καθώς μετά από τόσα χρόνια κάποιοι έχουν αποβιώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα