Μουσουλμάνοι ξύπνιοι για το Ραμαζάνι έσωσαν τους γείτονές τους στη φωτιά του Λονδίνου

Οι μουσουλμάνοι στον Πύργο Γκρένφελ ήταν ξύπνιοι μόλις ξέσπασε η φωτιά περιμένοντας ένα δείπνο για το ΡαμαζάνιΕιδοποίησαν και ξύπνησαν τους υπόλοιπους κατοίκουςΜαρτυρίες όσων έχουν σωθεί τους αποκαλούν ήρωεςΣτους 17 οι νεκροί σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό

Μουσουλμάνοι που είχαν μείνει ξύπνιοι για το Ραμαζάνι χαρακτηρίζονται πλέον ως ήρωες αφού βοήθησαν να σωθούν οι γείτονές του που κοιμόντουσαν, μόλις ξέσπασε η φονική πυρκαγιά του Πύργου του Γκρένφελ τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι κάτοικοι που είχαν μείνει ξύπνιοι για το Suhur – το γεύμα για το

Ραμαζάνι μεταξύ 1-2 π.μ.- έγιναν μάρτυρες της κόλασης που ξέσπασε στον πύργο Γκρένφελ λίγο πριν τη 1 το πρωί.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, μύρισαν τον καπνό και αμέσως έτρεξαν να ειδοποιήσουν τους γείτονές τους, χτυπώντας τις πόρτες των διαμερισμάτων τους για να τους ξυπνήσουν.

Από τους κάτοικους του κτιρίου η επέμβασή τους χαρακτηρίστηκε ως σωτήρια, καθώς χωρίς τη βοήθεια τους θα είχαν χαθεί πολλές παραπάνω ζωές.

«Δεν ακούστηκε κανένας συναγερμός φωτιάς για να μας ειδοποιήσει»

Ο Khalid Suleman Ahmed, ο οποίος ζει στον 8ο όροφο του κτιρίου ανέφερε ότι δεν θα ήταν ξύπνιος τόσο αργά αν δεν περίμενε για το Suhur.

«Δεν υπήρχε καμία ειδοποίηση για τη φωτιά», λέει χαρακτηριστικά.

Την ώρα που έπαιζε PlayStation μύρισε καπνό. Κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε καπνό από τον 7ο όροφο. Αμέσως ξύπνησε τη θεία του και έτρεξαν να ειδοποιήσουν τους γείτονές τους.

«Οι περισσότεροι ένοικοι ξύπνησαν από τα χτυπήματά μας και εγκατέλειψαν μαζί μας το κτίριο», συμπληρώνει ο 20χρονος Ahmed.

«Oι μουσουλμάνοι βοήθησαν πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν το κτίριο»

Ο Αντρέ Μπαρόσο, κάτοικος στον Πύργο του Γκρένφελ, αναφέρει ότι οι μουσουλμάνοι έπαιξαν ένα πολύ μεγάλο ρόλο στο να ειδοποιηθούν και να εγκαταλείψουν οι άνθρωποι το φλεγόμενο κτίριο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που είδα ήταν Μουσουλμάνοι, έδιναν επίσης φαγητό και ρούχα στους υπόλοιπους κατοίκους».

Ακόμη, ένας μεγάλος αριθμός από Ισλαμικά Κέντρα και Τζαμιά προσφέρθηκαν να δώσουν τη βοήθειά τους σε όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα