Μουντιάλ: Τα 14 λεπτά του Νεϊμάρ στο… χορτάρι τυπώθηκαν σε χαρτί (εικόνες – video)

Η Βραζιλία μπορεί να έχει αποκλειστεί από το Μουντιάλ, αλλά ο Νεϊμάρ συνεχίζει να απασχολεί για τις… τούμπες του, όσο έπαιξε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται, ενώ μετρήθηκε πως ο διεθνής άσος ήταν 14 λεπτά στο… χορτάρι στα ματς που αγωνίστηκε. Κάτι που ενέπνευσε συμπατριώτη του Νεϊμάρ, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει και σχετική τυπογραφία. Να θυμίσουμε ότι πριν από τον αγώνα με το Βέλγιο δυο πολιτικοί από την ευρωπαϊκή χώρα είχαν προκαλέσει με φωτογραφία, που απεικόνιζε άγαλμα να κατουράει τον 26χρονο παίκτη.

Ένα από τα θέματα που αφήνει, λοιπόν, ως…

κληρονομιά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, είναι χωρίς αμφιβολία οι «βουτιές» του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, δεν κατάφερε να οδηγήσει την «σελεσάο» στην κορυφή του κόσμου και με την συμπεριφορά του εντός αγωνιστικών χώρων, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις από το σύνολο του διεθνούς Τύπου, αλλά και αρκετών ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Μεταξύ αυτών που επέκριναν τον Νεϊμάρ, είναι ο Πίτερ Σμάϊχελ, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο Γκάρι Λίνεκερ και ο Ερίκ Καντονά.

Μετρήθηκε, μάλιστα, ότι στους πέντε αγώνες που έδωσε η Βραζιλία στο Μουντιάλ, ο Νεϊμάρ έμεινε στο χορτάρι σχεδόν 14 λεπτά, αρκετά από τα οποία έδειχνε να σφαδάζει από τους πόντους που του προκάλεσαν τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων. Η αλήθεια είναι, πως ο Βραζιλιάνος άσος, αντιμετωπίσθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα δυναμικά από τους αντιπάλους του, όμως στις περισσότερες εξ’ αυτών, υπερέβαλε εμφανώς.

Αυτά τα 14 λεπτά παραμονής του Νεϊμάρ στο χορτάρι, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, για τον συμπατριώτη του, Λουτσιάνο Τζέϊκομπ, ο οποίος δημιούργησε μία τυπογραφία στην οποία απεικονίζονται οι πτώσεις του Βραζιλιάνου άσου κατά την διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Γνωστός γραφίστας στην πατρίδα του, ο Τζέϊκομπ, ονόμασε το έργο του «Ney» και το ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από τα πολλά στιγμιότυπα που απεικονίζονται, αρκετά είναι αληθινά και μερικά αποτελούν δημιούργημα του καλλιτέχνη.

Het Neymar Jr-alfabet is geboren https://t.co/vL5gHRRnnq #neymar #WK #voetbalhumor #belgium @BelRedDevils

— voetbalbelgie (@voetbalbelgie) 12 Ιουλίου 2018

Οι δημοσιεύσεις δύο Βέλγων πολιτικών εναντίον Νεϊμάρ

Ο αποκλεισμός της Βραζιλίας από την συνέχεια του Μουντιάλ της Ρωσίας προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, τσουνάμι αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο. Αναμφίβολα πρωταγωνιστής ήταν ο Νεϊμάρ , που έγινε το αντικείμενο πολλών αστείων σχολίων.
Ανάμεσά και αυτά που έκαναν στα κοινωνικά δίκτυα δύο βέλγοι πολιτικοί. Ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Φιλίπ Κλοσέ και ο υπουργός Μετανάστευσης, Τεό Φράνκεν, που χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό τους στο Twitter, προκειμένου να παρουσιάσουν τον διάσημο Βραζιλιάνο μπροστά από τη διάσημη κρήνη Manneken-pis, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Εκεί δείχνει τον Νεϊμάρ πεσμένο να κλαίει ενώ τον ουρεί το μικρό παιδί που πρωταγωνιστεί στο έργο τέχνης.

Rien à rajouter ! ❤️#BRABEL #REDTOGETHER pic.twitter.com/RmytldQAAR

— Philippe Close (@PhilippeClose) 6 Ιουλίου 2018

pic.twitter.com/LzNfC9zIp8

— Theo Francken (@FranckenTheo) 6 Ιουλίου 2018

Φαν Μπάστεν: «Ο Νεϊμάρ κάνει τον κόσμο να γελάει»

Με επικριτικό και καυστικό τρόπο μίλησε ο Μάρκο Φαν Μπάστεν για τον Νεϊμάρ και τους πολυσυζητημένους… θεατρινισμούς του κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο παλαίμαχος ολλανδός άσος, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής στο τμήμα ανάπτυξης της FIFA, ειρωνεύτηκε μάλιστα τον Βραζιλιάνο σταρ, λέγοντας ότι το θετικό είναι πως κάνει τον κόσμο να γελάει.
«Γενικά δεν είναι μία καλή συμπεριφορά. Πρέπει να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο μέσα σε αθλητικά πλαίσια και, αν προσποιείσαι υπερβολικά, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Θεωρώ ότι είναι ένα σημείο που πρέπει ο ίδιος να καταλάβει την κατάσταση», δήλωσε ο Φαν Μπάστεν από τη Μόσχα και συμπλήρωσε: «Είναι πάντα καλό να έχουμε λίγο… χιούμορ στο παιχνίδι και το θετικό είναι ότι (σ.σ. ο Νεϊμάρ) κάνει τον κόσμο να γελάει».
Διαφορετική άποψη εξέφρασε πάντως ο βετεράνος Βραζιλιάνος προπονητής Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, ο οποίος είναι επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής αξιολόγησης της FIFA για το Μουντιάλ των Ρωσίας. Ο άλλοτε εκλέκτορας της «σελεσάο» εκτίμησε ότι ο Νεϊμάρ «… δέχεται πολλά χτυπήματα και φάουλ και κάποιες φορές πέφτει κάτω άθελά του. Ελκει αυτού του είδους τη δημοσιότητα, αλλά για εμάς (σ.σ. τη Βραζιλία) είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά».

Σάιτ ενηλίκων έκανε… πλάκα στον Νεϊμάρ

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έδωσε τροφή να μιλήσουν περισσότερο γι΄ αυτόν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ήταν ο Νεϊμάρ.
Σε αυτή την περίπτωση, όμως, τα αγωνιστικά επιτεύγματα του Βραζιλιάνου δεν έχουν καμία σχέση με αυτό: κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε στόχος λόγω του συχνού «θεάτρου» στο οποίο επιδιδόταν, με αποτέλεσμα να γίνει ο παίκτης που επικρίθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτές τις ημέρες, είδαμε πραγματικά τα πάντα: ανάμεσα σε μιμίδια όλων των ειδών και πλάνα του παίκτη να κυλά και να κλαίει, όλος ο κόσμος διασκέδασε κυριολεκτικά με τον Νεϊμάρ.

Αλλά τα… βάσανά του δεν τελείωσαν εκεί: ακόμα και γνωστή ιστοσελίδα για ενήλικες (Pornhub) τον πήρε στην… πλάκα, αφιερώνοντας στον 26χρονο μερικές κατηγορίες εμπνευσμένες από αυτόν, που ονομάστηκαν «καταδύσεις», «ταπεινοφροσύνη» και «κλάμα».Περιττό να αναφερθεί ότι αυτό έκανε αμέσως το γύρο του διαδικτύου, ξεσηκώνοντας τον κόσμο του ιστού. Ποιος ξέρει, άραγε, πώς θα το εκλάβει και ο άμεσα ενδιαφερόμενος…

Δείτε κάποιες από τις… αντιδράσεις και μετά από τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από το Μουντιάλ:

Delighted for Belgium.

Neymar should be proud of his “performance”.

Keywords
Τυχαία Θέματα