Μουντιάλ 2018: Αποφυλακίστηκαν τα κρατούμενα μέλη των Pussy Riot – Έγινε εκ νέου σύλληψη μελών τους (εικόνες – video)

Αποφυλακίστηκαν την Τετάρτη (1/8), ύστερα από 16 ημέρες κράτησης σε φυλακή της Μόσχας, τα τέσσερα μέλη της ακτιβιστικής φεμινιστικής ομάδας «Pussy Riot», όπως ανακοινώθηκε από τον δικηγόρο τους.

Να αναφέρουμε ότι την Τρίτη (31/7) μέλη της ομάδας «Pussy Riot», συνελήφθησαν εκ νέου και τέθηκαν υπό κράτηση για παραβίαση κανόνων δημόσιων εκδηλώσεων, ενώ έβγαιναν από τη φυλακή της ρωσικής πρωτεύουσας. Τελικά, φαίνεται πως ο δρόμος της… ελευθερίας άνοιξε.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα άτομα, ντυμένα με στολές αστυνομικών, είχαν εισβάλει στο στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Λουζνίκι», στο

53ο λεπτό του τελικού του Μουντιάλ μεταξύ της Γαλλίας και της Κροατίας, μπροστά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και στους ηγέτες άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τις «Pussy Riot» προέβησαν σε αυτή την πράξη για να ζητήσουν την απελευθέρωση «πολιτικών κρατουμένων» στη Ρωσία και το τέλος των συλλήψεων κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.

Four members of Pussy Riot who disrupted the World Cup final have been detained just after being released from jail in Moscow https://t.co/RhCCNfqWux pic.twitter.com/W6niZSmLG1

Bloomberg (@business) 31 Ιουλίου 2018

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε στις Βερόνικα Νικούλτσινα, Όλγα Παχτούσοβα, Όλκα Κουράτσεβα και στον Πιοτρ Βερζίλοφ απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα και στάδια για τρία χρόνια. Τα τέσσερα άτομα, καταδικάσθηκαν για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων της συμπεριφοράς των θεατών» και τους επιβλήθηκε η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή. Πριν από τη φυλάκισή τους υπήρξαν αντιδράσεις και το δικαστήριο της Μόσχας έκανε λόγο για νόμιμη σύλληψη των Pussy Riot που εισέβαλαν στον τελικό του Μουντιάλ.

Την Τετάρτη το βίντεο με την εκ νέου σύλληψη και την έκπληξη στα πρόσωπα των «Pussy Riot» έξω από την φυλακή έκανε τον γύρο του κόσμου. Όπως είπαμε τις έβαλαν ξανά χειροπέδες για κατηγορίες που αφορούν την «παραβίαση κανόνων δημόσιων εκδηλώσεων».

Οι ακτιβιστές ενημέρωσαν μέσω «Twitter» ότι επρόκειτο να περάσουν τη νύχτα στο τμήμα του «Λουζνίκι». Συνήθως αυτό σημαίνει ότι την επομένη θα βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου και μπορεί να διαταχθεί η εκ νέου κράτησή τους για άλλες δέκα ημέρες.

our 4 activists (nika nikulshina, olya pahtusova, olya kuracheva, petya verzilov) are arrested again and brought to the police station; they’re charged with article “20.2.2” – “the organization and holding of public events without prior written notice’ – up to 10 days of arrest.

Keywords
Τυχαία Θέματα