Μούχλα και δυσοσμία στο Βρετανικό Μουσείο στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα «γλυπτά του Παρθενώνα.»

Την απογοήτευση τους εξέφρασαν οι Έλληνες επισκέπτες που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Βρετανικό Μουσείο καθώς οι εικόνες που αντίκρισαν  ήταν αποκαρδιωτικές.

Όπως καταγγέλλουν στο cretapost Ηρακλειώτες που επισκέφτηκαν πριν δύο ημέρες το Βρετανικό μουσείο και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  , αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα και αράχνες στην αίθουσα του Παρθενώνα όπου εκτίθενται τα περίφημα «γλυπτά του Παρθενώνα»

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι: «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί». Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο». Πάντως αν και  οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν, η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί επισκέπτες του μουσείου παραμένει αποκαρδιωτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα