Μόντε Κάρλο: Πρόκριση για τον Τσιτσιπά που πανηγύρισε… με Πλούταρχο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με το δεξί τις προσπάθειές του στο Open του Μονακό και στο χώμα, καθώς δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον Μιχαΐλ Κουκούσκιν και νίκησε 2-0 σετ. Μία ρήση του Πλούταρχου ανέβασε ο έλληνας τενίστας μετά την πρόκρισή του στη φάση των «16» του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο.

Ο 20χρονος τενίστας, Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο 6 του ταμπλό του συγκεκριμένου τουρνουά, νίκησε τον 31χρονο αντίπαλό του από το Καζακστάν, Νο42 στον κόσμο. Ο έλληνας πρωταθλητής πήρε εύκολα

το πρώτο σετ με 6-3 και δυσκολότερα το δεύτερο με 7-5, και προκρίθηκε στον γ’ γύρο (δεν είχε παίξει στον α’).

Στη συνέχεια του τουρνουά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (νο 14), ο οποίος νίκησε επίσης εύκολα με 6-1, 6-2 τον 29χρονο Μολδαβό, Ραντού Αλμπότ (νο 45). Αν ο έλληνας τενίστας ξεπεράσει και αυτό το «εμπόδιο», τότε στα προημιτελικά θα συναντηθεί με το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Tsitsipas vence e vai às oitavas do Masters 1000 de Monte Carlo – https://t.co/5oYRRwehEf

— Digital Esportes (@desportesbr) 17 Απριλίου 2019

«Ψυχής γαρ όργανο το σώμα» ανέβασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα social media μετά την πρόκρισή του επί του Κουκούσκιν, ρήση που σημαίνει… «Το σώμα είναι κομμάτι της ψυχής» και ανήκει στον Πλούταρχο. Να θυμίσουμε ότι ο κορυφαίος έλληνας τενίστας χρησιμοποιούσε γνωμικά κατά τη διάρκεια της τρομερής του παρουσίας στο Australian Open όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. «Όταν γράφετε την ιστορία της ζωής σας, μην αφήνετε κανέναν άλλο να κρατάει το στυλό..», είχε γράψει μετά τη σπουδαία επιτυχία στη Μελβούρνη.

Tsitsipas Withstands Comeback, Now Plays Medvedev In Monte Carlo | ATP Tour https://t.co/sGy8muXWRm pic.twitter.com/poh1qlbg7Z

Blog Dady (@TRENDINGHITS1) 17 Απριλίου 2019

Tsitsipas: “Siento que puedo jugar muy bien sobre tierra batida” https://t.co/L8c0SsVVNm

Punto de Break (@PuntoDBreak) 17 Απριλίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα