«Μόνο με προγραμματική συμφωνία οι μετεκλογικές συνεργασίες», υποστηρίζει ο Καμίνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ηγέτης του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή», τόνισε ότι «η παράταξη μας δεν άφησε ποτέ τη χώρα ακυβέρνητη. Η όποια συμφωνία, ακόμη και πρώτο κόμμα αν είμαστε, θα είναι προγραμματική, με δικό μας μίνιμουμ στόχο την εφαρμογή του τριπτύχου παιδεία, υγεία, εργασία σε όλους και τις αλλαγές σε Δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «Αριστερά χωρίς ελευθερία και δικαιώματα, ή φιλελευθερισμός χωρίς μείωση των ανισοτήτων, είναι έννοιες ανάπηρες και πολιτικά

ατελέσφορες».

Επίσης, υπογραμμίζει τα θετικά επιτεύγματα σε υγεία, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό της χώρας του ΠΑΣΟΚ που δεν αναιρούνται, όμως σημειώνει «και τα λάθη στη διαμόρφωση του κράτους και τη λειτουργία των θεσμών δεν διαγράφονται».

Στο αν θα παραιτηθεί από δήμαρχος στη περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, δηλώνει ότι τα αρχηγικά κόμματα στην εποχή των δικτύων αποτελούν παραφωνία.

«Ως επικεφαλής, θα λειτουργήσω συλλογικά και θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα συνδυασμού διοίκησης και των δύο, Δήμου και νέου φορέα» αναφέρει.

Για τον χαρακτήρα του νέου φορέα τονίζει ότι μακροπρόθεσμα θα συγκροτηθεί σε ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα, «όπως παντού στην Ευρώπη».

«Ο χρόνος και οι τρόποι μετάβασης θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου. Στις δημοκρατίες, τα κόμματα δεν καταργούνται με διατάγματα», υπογραμμίζει.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόνο, Καμίνης,mono, kaminis