Μητσοτάκης: Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας

«Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας εάν φέρουμε έγκαιρα την πολιτική αλλαγή».

Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη γερμανική «Sueddeutsche Zeitung», με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στο Βερολίνο και τις επικείμενες συναντήσεις του με την καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε.

Η εφημερίδα, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της υπό τον τίτλο «οι συντηρητικοί

της Ελλάδας αναζητούν εγγύτητα με το Βερολίνο», επισημαίνει παράλληλα το γεγονός πως ο κ. Σόιμπλε απειλεί εκ νέου την Αθήνα με έξοδο από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα τη δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στην Μέρκελ το σχέδιό του για την Ελλάδα ενώ φέρεται να θέλει να απαλλάξει τους διεθνείς πιστωτές της χώρας από τον φόβο των πρόωρων εκλογών.

«Εφόσον γίνει πρωθυπουργός, θέλει να επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε συμφωνία με τους δανειστές. Σε αντάλλαγμα, αναμένει μεγαλύτερο περιθώριο στα δημοσιονομικά ζητήματα», αναφέρει η συντάκτρια

«Το Βερολίνο απαιτεί, η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%. Ο κ.Μητσοτάκης προτείνει τώρα πλεόνασμα 2%. Έτσι δεν θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Η γερμανική πλευρά προσπαθεί να υποβαθμίσει την επίσκεψη» επισημαίνει η Sueddeutsche Zeitung η οποία σε παλαιότερο άρθρο της είχε τονίσει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πάντα ένα μεγάλο δράμα.

Σημείωνε επίσης ότι τον κ. Μητσοτάκη δεν θα σκεφτόταν κάνεις να τον αποκαλέσει επαναστάτη καθώς είναι ο τύπος του μάνατζερ, με αυτοέλεγχο και σταθερός.

Keywords
Τυχαία Θέματα