Μητσοτάκης: Ακόμη 200 εκατ. ευρώ στο «Συν-Εργασία» – Το κράτος θα καλύπτει μέρος των εργοδοτικών εισφορών

Την ενίσχυση του προγράμματος «Συν-Εργασία» με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων του κόμματος από όλη την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού, επισημαίνοντας ότι το κράτος καλύπτει ένα μέρος των εργοδοτικών εισφορών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ενίσχυση αυτή στοχεύει

στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας, κάτι που-όπως είπε- αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης «έτσι ώστε το κράτος να καλύψει και ένα σημαντικό μέρος των εργοδοτικών εισφορών που υπό κανονικές συνθήκες θα βάρυναν τον επιχειρηματία».

Όπως τόνισε πρωθυπουργός με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα της Συν-Εργασίας γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό για επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν αυτό το εργαλείο της πιο ευέλικτης απασχόλησης «χωρίς όμως να επιβαρύνονται οι ίδιοι με την πλήρη κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών για εργαζόμενους οι οποίοι στην πράξη θα δουλεύουν το μισό χρόνο αλλά -το τονίζω- θα αμείβονται σχεδόν με τις πλήρεις απολαβές τους».

Ίσως και τον Αύγουστο το πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το πρόγραμμα αυτό σε πρώτη φάση της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών θα τρέξει μέχρι τα τέλη Ιουλίου και εφόσον κριθεί απαραίτητο «είμαστε διατεθειμένοι να το επεκτείνουμε και για το μήνα Αύγουστο, αλλά αυτό θα μας το υποδείξει τελικά η ίδια η αντίδραση της αγοράς». Όπως είπε, η κρίση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, παρά ταύτα επισήμανε ότι η ύφεση το πρώτο τρίμηνο ήταν η χαμηλότερη στην ευρωζώνη.

Αυτό -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- «σημαίνει ότι η οικονομία μπήκε με ορμή, συναντήθηκε με ορμή, με ταχύτητα, την οποία είχε ήδη πριν την υγειονομική κρίση. Προφανώς το δεύτερο τρίμηνο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό μας, πάντα με ασφάλεια, προσδοκώντας όμως να σώσουμε ότι μπορούμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές από μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά».

«Όχι πρόωρες εκλογές»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σεναριολογία περί εκλογών και απέκλεισε άλλη μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Τόνισε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές υπογραμμίζοντας πως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ανάταξη της χώρας και πως η κρίση θα αξιοποιηθεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα