Πρωτοφανές σκάνδαλο: Έδωσαν τα λεφτά του ελληνικού λαού σε ανύπαρκτα σάιτ

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τα χρήματα στα ΜΜΕ από τη διαφημιστική δαπάνη του «Μένουμε Σπίτι», δόθηκαν με κριτήρια: «αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και τηρώντας τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, συνεκτιμώμενης της αξιοπιστίας των μέσων αναφορικά με τη μη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) και τη μη πρόκληση σύγχυσης στο κοινό». Μάλιστα.

Άρα για τον κ.Πέτσα ένα blog του Μένιου Φουρθιώτη που έχει συνολικά από μηδέν έως δύο αναρτήσεις και πήρε

κρατικά λεφτά, πληροί αυτά τα κριτήρια!

Μιλάμε για το blog protieidisinews.blogspot.com το οποίο προφανώς φτιάχτηκε μόνο και μόνο για έναν λόγο… Που δεν είναι καν δηλωμένο στη λίστα με τα ΜΜΕ που πήραν κρατικά χρήματα, αλλά γίνεται ανακατεύθυνση σε αυτό από το domain protieidisi.com που είναι δηλωμένο μεν, αλλά δεν υπάρχει δε!

Αυτή είναι η εικόνα της κεντρικής σελίδας του συγκεκριμένου blogspot (όχι σάιτ) σήμερα (10/6), ενώ μέσα στον Μάιο το μόνο που εμφανιζόταν ήταν ένα διαφημιστικό του «Μένουμε Ασφαλείς» κι ένα κείμενο για τα μέτρα διασφάλισης της Δημόσιας υγείας. Βέβαια, μετά από μερικές άσκοπες ανανεώσεις στη σελίδα, ξαφνικά εμφανίζεται να έχει δημοσιευμένα κείμενα του 2019!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το documentonews.gr με τον Μένιο Φουρθιώτη, αυτός απάντησε ότι το συγκεκριμένο blogspost είναι του Party Fm, ραδιοφωνικού σταθμού συμφερόντων του!

Και η ιστορία δεν σταματά εδώ, αφού ο συγκεκριμένος παρουσιαστής έχει κι άλλο domain-φάντασμα δηλωμένο στη λίστα της κρατικής επιχορήγησης της καμπάνιας για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για το APOKALIPTIKALIVE.GR το οποίο επίσης ανακατευθύνει όποιον το κλικάρει, στο apodikseislive.gr, το οποίο προμοτάρει την εκπομπή του Φουρθιώτη στην τηλεόραση.

Πως το είπε ο κ.Πέτσας αυτό για τα κριτήρια χρηματοδότησης; Α ναι, «…αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και τηρώντας τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, συνεκτιμώμενης της αξιοπιστίας των μέσων αναφορικά με τη μη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) και τη μη πρόκληση σύγχυσης στο κοινό».

Πρωτοφανές σκάνδαλο: Έδωσαν τα λεφτά του ελληνικού λαού σε ανύπαρκτα σάιτ - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα