Μισέλ Ομπάμα κατά Τραμπ: Είναι ρατσιστής και διασπείρει τον φόβο (video)

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ρατσιστής» και διασπείρει «τον φόβο και τη σύγχυση» στην ψυχή των Αμερικανών, δήλωσε την Τρίτη (06/10) η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, κατακεραυνώνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

«Αυτό που ο πρόεδρος κάνει είναι ξεκάθαρα λάθος, είναι ηθικά λάθος και ναι, είναι ρατσιστικό»,

κατηγορεί η Μισέλ Ομπάμα τον ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο, αναφερόμενο στο κύμα διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας, το οποίο εξομοίωσε ο Τραμπ με «εσωτερική τρομοκρατία».

Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, είχαν οδηγήσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ταραχές και είχαν καταλήξει σε τραγωδία, μετά την παρέμβαση ακροδεξιών.

Michelle Obama urges Americans to vote for Joe Biden in new campaign video https://t.co/4SrRBd5PnA

— erniefay Vet resist! BLM (@erniefay) October 6, 2020

«Μονάχα ένα μικρό μέρος των διαδηλώσεων γνώρισε βιαιότητες», διαβεβαίωσε, όμως, η Μισέλ Ομπάμα, σε ένα βιντεομήνυμα, όπου προέτρεπε τους πολίτες να κινητοποιηθούν υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, ενός ηγέτη που έχει «την καρδιά, την εμπειρία και την ιδιοσυγκρασία που είναι απαραίτητες για να μας οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες».

Μπροστά στα «ψέματα» του Τραμπ και τις «τρελές θεωρίες συνωμοσίας που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά», «ακόμα και οι λογικοί άνθρωποι μπορεί να φοβηθούν», τονίζει η Ομπάμα και συνεχίζει: «Και το μοναδικό πράγμα στο οποίο αυτός ο πρόεδρος είναι πραγματικά καλός, είναι να χρησιμοποιεί τον φόβο και τη σύγχυση και να διασπείρει ψέματα για να κερδίσει».

«Εάν η αριστερά κερδίσει την εξουσία, θα κατεδαφίσουν τα αστικά προάστια», είχε πει ο Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Αυγούστου, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. Οι Δημοκρατικοί υπερασπίζονται «τους αναρχικούς, τους ταραξίες, όσους λεηλατούν και εκείνους που καίνε τη σημαία», είχε συμπληρώσει.

«Ο ρατσισμός, ο φόβος, ο διχασμός. Πρόκειται για ισχυρά όπλα και μπορούν να καταστρέψουν ένα έθνος, εάν δεν τους επιτεθούμε κατά μέτωπο», λέει η σύζυγος του πρώτου μαύρου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ απευθυνόμενη στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

WATCH: Michelle Obama says that protests aren’t violent and Trump is lying about it… So I made a side-by-side video proving her VERY wrong. pic.twitter.com/cwC67ahBsx

Tim Young (@TimRunsHisMouth) October 6, 2020


Ο Τραμπ «παγώνει» τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς για το πακέτο στήριξης

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε μέχρι τις προεδρικές εκλογές, τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για την έγκριση ενός νέου πακέτου μέτρων οικονομικής τόνωσης λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ακόμη και αν τα κρούσματα του ιού αυξάνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας πριν από την εποχή της γρίπης.

«Έδωσα εντολή στους βουλευτές μου να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις εκλογές, όταν, αμέσως μετά αφού νικήσω, θα εγκρίνουμε ένα μεγάλο Νομοσχέδιο Οικονομικής Τόνωσης που θα εστιάζει στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικάνους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο Twitter μια μέρα μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, έχοντας νοσήσει από την Covid-19.

Michelle Obama calls Trump ‘racist’ for talking about riots, suburbs https://t.co/GZwPRQKO5z pic.twitter.com/erAPwZnfA5

New York Post (@nypost) October 6, 2020

Πελόζι για Τραμπ: «Έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο» αποχωρώντας από τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης

Ακολούθως, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι η απόφαση του ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για ένα νομοσχέδιο πακέτου μέτρων οικονομικής ανακούφισης από την πανδημία του νέου κορονοιού, δείχνει ότι δεν είναι πρόθυμος να συντρίψει τον ιό, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας.

«Σήμερα, για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος Τραμπ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο: βάζοντας τον εαυτό του πρώτα εις βάρος της χώρας, με την πλήρη συνενοχή των μελών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Κογκρέσο», δήλωσε η Πελόζι σε ανακοίνωσή της.

«Η αποχώρηση από τις συνομιλίες καταδεικνύει ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι πρόθυμος να συντρίψει τον ιό, όπως απαιτείται από τον Νόμο περί Ηρώων (Heroes Act)», πρόσθεσε.

President Trump has shown his true colors: walking away from coronavirus relief negotiations and refusing to give real help to poor children, the unemployed, and America’s hard working families. https://t.co/gic4yuVsTB

— Nancy Pelosi (@SpeakerPelosi) October 6, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα