Ο Πούτιν ανακοίνωσε και δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορoνοϊού – Τι αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς

Ένα ακόμη ρωσικό εμβόλιο κατά του κορoνοϊού θα εγκριθεί στα μέσα Οκτωβρίου δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ουκρανικού κόμματος της αντιπολίτευσης «Η αντιπολιτευόμενη Πλατφόρμα – για την ζωή» Βίκτορ Μεντβετσούκ.

Ο ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι έχει υπ’ όψιν του το εμβόλιο που ανέπτυξε το Επιστημονικό Κέντρο Vector στο Νοβοσιμπίρσκ. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το θέμα της διάθεσης του ρωσικού εμβολίου στην Ουκρανία, το οποίο συζητήθηκε κατά την συνάντηση

Πούτιν – Μεντβετσούκ, δήλωσε ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορούσε να σώσει την ζωή Ουκρανών πολιτών, αλλά η προμήθεια του εμβολίου στην Ουκρανία εξαρτάται από την στάση της ουκρανικής ηγεσίας.

UPDATE | #Putin says convinced that third Russian #COVID19 vaccine will appear#SputnikUpdates https://t.co/bjEXPoGHSV

— Sputnik (@SputnikInt) October 6, 2020

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Πούτιν ο Μεντβετσούκ ζήτησε από τον Ρώσο ηγέτη να σκεφθεί το ζήτημα της προμήθειας της Ουκρανίας με το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik-V».

Ο ρώσος πρόεδρος απάντησε ότι μια τέτοια δυνατότητα υπάρχει, ότι το ζήτημα αυτό είναι καθαρά ανθρωπιστικού χαρακτήρα και αυτό που χρειάζεται είναι το επίσημο Κίεβο να διατυπώσει με τον κατάλληλο τρόπο τα αιτήματα του για το θέμα αυτό.

Anyone know whether Trump has taken Putin’s vaccine yet?https://t.co/1NVgSCNOL2

— Wayne-MakeAmericaAmericaAgain 11/3/20 (@django22) October 6, 2020

«Σε κανονικούς ρυθμούς έως τα τέλη του 2021, αν λειτουργήσει εμβόλιο»

Οι πλούσιες χώρες θα μπορούσαν να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς έως τα τέλη του 2021 εάν ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 λειτουργήσει, είναι έτοιμο και διανεμηθεί κατάλληλα σε ευρεία κλίμακα, δήλωσε, εν τω μεταξύ, την Τρίτη (06/10) ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της «Microsoft» Μπιλ Γκέιτς.

«Έως το τέλος του επόμενου έτους, μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ κοντά στο φυσιολογικό – αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση», δήλωσε ο 64χρονος Γκέιτς μιλώντας στο συμβούλιο διευθυνόντων συμβούλων της «WSJ» («Wall Street Journal CEO Council»).

«Δεν ξέρουμε ακόμη εάν αυτά τα εμβόλια θα πετύχουν», προσέθεσε ο Γκέιτς. Επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να παραχθούν επαρκείς ποσότητες εμβολίων, τόνισε ότι «η κατανομή εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών θα είναι κυριότατο σημείο διαφωνίας».

“#WorldNews Story: Bill Gates: Rich World Could Be Close to Normal by Late 2021 If Vaccine Works #News“: https://t.co/lLdXGqhsaG

Global News Report (@robinsnewswire) October 6, 2020


Τα εμβόλια που αναπτύσσουν οι εταιρίες Pfizer/BioNTech και η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι δύο από τα κορυφαία υποψήφια στην κούρσα για να λάβουν την κανονιστική έγκριση στη Δύση για την πρόληψη της COVID-19.

Ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πολίτες θα πρέπει να σκεφθούν τρόπους για να περιορίσουν τη διστακτικότητα σχετικά με τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19 όταν ένα εμβόλιο είναι έτοιμο.

Όταν ρωτήθηκε για τα ρωσικά και τα κινέζικα εμβόλια, απάντησε ότι οι δυτικές εταιρίες προχωρούν περαιτέρω στις μελέτες της Φάσης ΙΙΙ: «Η μια ρωσική δομή και έξι από τις κινεζικές δομές είναι απόλυτα έγκυρες δομές πράγματι με κάποιες ομοιότητες με αυτές που κάνουν οι δυτικές εταιρίες, αλλά οι δυτικές εταιρίες είναι ακόμη πιο μπροστά ως προς τη διεξαγωγή αυτών των τριών μελετών».

ΠΟΥ: Πιθανό ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 εντός του έτους

Εν τω μεταξύ, ένα εμβόλιο εναντίον της Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου, δήλωσε την Τρίτη (06/10) ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους απηύθυνε έκκληση για επίδειξη αλληλεγγύης και πολιτικής δέσμευσης από όλους τους ηγέτες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη διανομή των εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

Who's "GOT NEXT"?!?!
White House lifts block on FDA's stricter vaccine requirements https://t.co/8YdayIywls #SmartNews

— Johnette D Hardy (@JohnetteDHardy1) October 6, 2020

«Θα χρειαστούμε εμβόλια και υπάρχει ελπίδα πως έως το τέλος του έτους ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο. Υπάρχει ελπίδα», σημείωσε ο Τέντρος, στην τοποθέτησή του με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, η οποία εξέτασε την απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην πανδημία.

«Ειδικά για τα εμβόλια και τα άλλα προϊόντα που βρίσκονται υπό επεξεργασία, το σημαντικότερο εργαλείο είναι η πολιτική δέσμευση από τους ηγέτες μας, ιδίως στην ισότιμη διανομή των εμβολίων», υπογράμμισε.

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, έχουμε ανάγκη από αλληλεγγύη και χρειαζόμαστε όλη την ενέργεια που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε τον ιό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Keywords
Τυχαία Θέματα