Μήνυμα Μητσοτάκη σε Άγκυρα και Βρυξέλλες για το προσφυγικό – «Η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζεται» (video)

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να προσποιείται ότι το προσφυγικό αφορά μόνο τις χώρες στα σύνορα της Ένωσης» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε την ανάγκη μίας κοινής πολιτικής ασύλου καθώς και την προστασία των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων.

Από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της με τις προσφυγικές ροές και έθεσε το ζήτημα των τουρκικών ευθυνών. «Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να εφαρμόσει το δικό της σκέλος της συμφωνίας. Η πρόσφατη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που διασχίζουν το Αιγαίο είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης, δυστυχώς, ενδεικτική του γεγονότος ότι το μεταναστευτικό χρησιμοποιείται επίσης ως εργαλείο διεθνούς πίεσης» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, αναγνώρισε ότι η γειτονική χώρα όντως φιλοξενεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, υπογράμμισε όμως ότι η Ευρώπη δε μπορεί να εκβιάζεται.

Ο πρωθυπουργός συνόψισε λέγοντας ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αποτελεσματικά πρέπει να προστατευτούν τα σύνορα, να υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και να σταματήσουμε τις ροές.

Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, στην εκλογική νίκη της ΝΔ καθώς και στα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ομιλία στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ

Live | Ομιλία στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ. #EPPZagreb

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 21. November 2019

Πηγή: Μήνυμα Μητσοτάκη σε Άγκυρα και Βρυξέλλες για το προσφυγικό – «Η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζεται» (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα