Μήνυμα αλληλεγγύης από Τσιόδρα για τους Ρομά: Να μη γίνονται στόχος μίσους λόγω κορονοϊού

Έκκληση να μη γίνονται στόχος μίσους οι Ρομά στα πλαίσια της πανδημίας απηύθυνε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με όσα έγιναν στη Λάρισα μετά την καραντίνα σε οικισμό Ρομά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

«Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα» είπε και συμπλήρωσε πως «οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους σε αυτή την κατάσταση».

«Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος για φόβο, για διχασμό. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε

την επιδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη» επεσήμανε.

«Όπου υπάρχει φτώχεια, όπου άνθρωποι είναι περιθωριοποιημένοι και σε θέματα υγείας η κατάσταση είναι δύσκολη. Είναι πιο δύσκολη και στο να εφαρμοστούν κανόνες υγιεινής. Εμείς πήγανε εκεί για να τους δείξουμε ότι είμαστε κοντά τους για να τους δείξουμε ότι πρέπει να κάνουν αυτά που πρέπει. Τους συγχωρούμε και για τη στιγμή που ήρθαν πιο κοντά. Το βασικά σ’ αυτήν την πανδημία είναι να πλένουμε τα χέρια και να κρατάμε αποστάσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να μη θρηνήσουμε θύματα και σ’ αυτές τις ομάδες του πληθυσμού», ανέφερε ακόμα ο κ. Τσιόδρας, μετά και από σχετική ερώτηση.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας μιλώντας για τους Ρομά στάθηκε πρώτα και στα όσα έχει αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε σχέση και με τον κορονοϊό.

Την Παρασκευή Τσιόδρας και Χαρδαλιάς βρέθηκαν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, για να δουν από κοντά την κατάσταση και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

Πηγή: Μήνυμα αλληλεγγύης από Τσιόδρα για τους Ρομά: Να μη γίνονται στόχος μίσους λόγω κορονοϊού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα