Μηδενισμός και αφαίρεση τριών βαθμών για τον ΠΑΟΚ

Μηδενισμό του ΠΑΟΚ, αφαίρεση τριών βαθμών και κατακύρωση του μη διεξαχθέντος αγώνα της Τούμπας με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League για το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής που δεν ξεκίνησε ποτέ, μετά τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία από αντικείμενο (ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής) που ρίχθηκε από την εξέδρα.

Επιπλέον, στον «Δικέφαλο του Βορρά» επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού της έδρας του για δύο αγωνιστικές, που σημαίνει ότι το κυριακάτικο (11/3) ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία

Μετά την απόφαση αυτή η ΑΕΚ παίρνει διαφορά πέντε βαθμών από τον ΠΑΟΚ (54 έναντι 49), έξι ημέρες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα, ενώ ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στους 47 βαθμούς και αναμένει την απόφαση της έφεσής του για την αφαίρεση τριών βαθμών, για τα επεισόδια μετά το ντέρμπι κόντρα στην Ένωση.

Αναλυτικά:

1. ΑΕΚ 54

2. ΠΑΟΚ 49

3. Ολυμπιακός 47 (ενώ αναμένει την απόφαση για το -3)

4. Ατρόμητος 46

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Ατρόμητου) έως το τέλος του πρωταθλήματος είναι το ακόλουθο:

25η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Πλατανιάς-Ολυμπιακός

Πανιώνιος-Ατρόμητος

26η αγωνιστική

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

27η αγωνιστική

Πλατανιάς-ΑΕΚ

Ολυμπιακός-Κέρκυρα

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

28η αγωνιστική

ΑΕΚ-Λεβαδειακός

ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός

Ατρόμητος-Πλατανιάς

29η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Κέρκυρα-ΑΕΚ

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

Λεβαδειακός-Ατρόμητος

30η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς

Ατρόμητος-Κέρκυρα

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ

Έφεση θα καταθέσει ο ΠΑΟΚ κατά της απόφασης για τον μηδενισμό και την αφαίρεση τριών βαθμών, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για απαράδεκτη και νομικά αστοιχείωτη απόφαση.

«Ήταν αναμενόμενη με βάση τη στημένη διαδικασία της Παρασκευής. Είναι ασφαλώς απαράδεκτη και νομικά αστοιχείωτη. Καταθέτουμε άμεσα έφεση. Σκοπός δεν είναι μόνο η δικαίωση αλλά και η τιμωρία όσων συμμετείχαν στο θέατρο της Παρασκευής» ήταν η πρώτη αντίδραση από τους ανθρώπους της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η απόφαση

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προαγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ .

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές».

Keywords
Τυχαία Θέματα