Μία διαφορετική συνταγή για Smoothie με πεπόνι για κάθε μέρα της εβδομάδας!

Μία από τις ιδανικότερες επιλογές –ειδικότερα τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες- όταν έρχεται η ώρα να πιούμε κάτι, είναι ένα φρουτένιο smoothie (σμούθι). Αυτό μας γλιτώνει αφενός από τη ζάχαρη που έχουν milk shakes και  cocktails και αφετέρου είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να καταναλώσουμε τα απαραίτητα φρούτα για την υγεία μας. Τα smoothies, έχοντας ως συστατικά φρούτα και γιαούρτι ή/και γάλα είναι πλούσια σε βιταμίνες

C, A, E, συμπλέγματος Β καθώς και ασβέστιο.

Ψάχνοντας ειδικότερα για το πεπόνι που σας προτείνουμε, ανακαλύψαμε ότι είναι ένας διατροφικός θησαυρός: περιέχει βιταμίνη C σε υψηλά ποσοστά (41%/100 γρ.), βιταμίνη Α (με τη μορφή των καροτενοειδών) συμβάλλοντας στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου, καρδιακά νοσήματα κ.α. Επιπλέον, περιέχει κάλιο (απαραίτητο για την ομαλή μυϊκή και καρδιακή λειτουργία και της αρτηριακής πίεσης), βιταμίνη Β6  (συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου) καθώς και φυλλικό οξύ, αδενοσίνη, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Οι σπόροι του που τρώγονται (μπορείτε να τους ψήσετε και στο φούρνο) περιέχουν ω-3 λιπαρά σε μορφή α-λινολενικού οξέως.

Όσο για τις θερμίδες, είναι περίπου 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, γεγονός που το κάνει και από αυτήν την άποψη μία ιδανική επιλογή.

Εμείς εντοπίσαμε 7 διαφορετικές συνταγές, με πρωταγωνιστή το πεπόνι που μαζί με το καρπούζι είναι για τους περισσότερους οι βασιλιάδες του καλοκαιριού.  Σε όλες τις συνταγές θα χρειαστεί να προσθέσετε πάγο (1-2 παγάκια τουλάχιστον) και αν κάτι σαν αρέσει ένα κάτιτις παραπάνω, δοκιμάστε να το ενισχύσετε ή να το μειώσετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Δευτέρα: Smoothie με πεπόνι & καρπούζι

1 ½ φλιτζάνι καρπούζι1 φλιτζάνι πεπόνι½ φλιτζάνι γιαούρτι 0-2% λιπαρά¼ ποτηριού χυμό πορτοκάλι

Τρίτη: Smoothie με πεπόνι και δυόσμο

2 φλιτζάνια πεπόνι2-3 φύλλα δυόσμου1 μικρή μπανάνα1 κουταλάκι του γλυκού χυμό lime1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τετάρτη: Smoothie με κεράσια και πεπόνι

½ μικρό πεπόνι½ ποτήρι χυμό μήλου10 κεράσια (άνευ κουκουτσίου)1 χούφτα raspberries ή blackberries(κατεψυγμένα ή φρέσκα)

Πέμπτη: Smoothie με πεπόνι, αβοκάντο, γάλα και καρύδια

Περίπου μισό κιλό πεπόνι1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους300 ml γάλα φρέσκο70 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη σε σκόνη100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό1/4 κουτ. γλυκού κανέλα1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Παρασκευή: Smoothie με πεπόνι, αγγούρι και δυόσμο

2 φέτες πεπόνιμισό αγγούρι100 γρ. στραγγιστό γιαούρτιλίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμουφρέσκο ginger (λίγο ή αν είστε λάτρεις λίγο περισσότερο)

Σάββατο: Smoothie με πεπόνι και αβοκάντο

½ αβοκάντο1 ½ φλιτζάνι πεπόνι1-2 φύλλα δυόσμου

Κυριακή: Smoothie πεπόνι-μπανάνα-βανίλια

2 φέτες πεπόνι1 μπανάνα100 γρ. στραγγιστό γιαούρτιβανίλια (σπόρους από μισό κλωναράκι ή μισό κ. γλ. εκχύλισμα)
Keywords
Τυχαία Θέματα