Μια ακόμα σύλληψη για την επίθεση στην Ουτρέχτη – Δεν αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια

Οι ολλανδικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες μετά την επίθεση σε τραμ στην Ουτρέχτη και συνέλαβαν έναν ακόμη ύποπτο. Μάλιστα το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης δεν έχει εγκαταλειφθεί και είναι κάτι το οποίο εξετάζεται πολύ σοβαρά.

«Σ’ αυτό το στάδιο, το κίνητρο της τρομοκρατίας λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», είπαν μεταξύ των άλλων σε κοινή ανακοίνωσή τους η εισαγγελία και η τοπική αστυνομία.

Και ο λόγος όπως εξήγησαν είναι μια επιστολή που

βρέθηκε μέσα στο όχημα του κύριου υπόπτου, του Γκιόκμεν Τανίς, ενός 37χρονου που έχει γεννηθεί στην Τουρκία.

Ο συλληφθείς είναι 37 ετών και οι αρχές τον έπιασαν μετά από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε οκτώ ώρες. Ένα πυροβόλο όπλο κατασχέθηκε όταν ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, διευκρίνισαν οι ερευνητές.

Να σημειωθεί πως μέλη της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν στην Ουτρέχτη έναν ακόμη ύποπτο 40 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας «…φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς», προσθέτοντας ότι «ο ρόλος του ερευνάται».

Από την ίδια πηγή έγινε γνωστό πως δύο άνδρες ηλικίας 23 και 27 ετών που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα με την υποψία ότι εμπλέκονται στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι.

O πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος μετέβη στο σημείο της επίθεσης για να καταθέσει λουλούδια μιλώντας από το κοινοβούλιο είπε: «Πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα (του δράστη) παραμένουν αναπάντητα και οι ερευνητές έχουν ακόμη πολλή δουλειά. Μία ημέρα μετά εξακολουθώ να νιώθω φρίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα