«Μη φοβού» – Ο απίστευτος κυνισμός του ψευτογιατρού με τα «χίλια πρόσωπα» (video)

«Μη φοβού τον καρκίνο»… Με τέτοιες εκφράσεις, ο ψευτογιατρός επιχειρούσε να καθησυχάσει τους ασθενείς του και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ποντάροντας στο καλοστημένο κόλπο του, αλλά και στην ανάγκη για ελπίδα, όσων τον προσέγγιζαν.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία ο γιατρός-μαϊμού κινείτο με μεγάλη ευκολία στους χώρους διαγνωστικών κέντρων με τα οποία όμως δεν είχε καμία σχέση είτε εξαρτημένης εργασίας είτε παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα ρεπορτάζ του Open TV που επικαλείται τη δικογραφία από το 2016 έως το 2019, συνολικά 43 ασθενείς υπό την επίβλεψή του είχαν πραγματοποιήσει εξετάσεις

ιατρικής θερμογραφίας τα αποτελέσματα των οποίων οι ασθενείς ενημέρωναν το πολυιατρείο να τα αποστέλουν και στον «Κοντό», δίχως να ενεργοποιηθεί κάποιο μέτρο προφύλαξης των ασθενών από το σύστημα Υγείας.

Απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος εμφανίστηκε ο ψευτογιατρός όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Ηταν, μάλιστα, τόσο σίγουρος για την καλοσχεδιασμένη δράση του που θεωρούσε πως θα κατηγορηθεί μόνον για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και όχι για ανθρωποκτονίες.

«Βοηθάω κόσμο, όποιος δεν έχει χρήματα, του δίνω τα βότανα δωρεάν και τα πληρώνω εγώ. Οταν μετά βρει τα λεφτά μου τα δίνει πίσω», ανέφερε ο 47χρονος στους αστυνομικούς.

Ο 47χρονος ψευτογιατρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση δεκάδων ανυποψίαστων ασθενών και των συγγενών τους. Ενα από τα θύματα αποκαλύπτει – μέσω του OPEN – τη δράση του.

«Οταν φτάσαμε στο αμήν και το παιδί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καταλάβαμε τη δράση του 47χρονου. Ο ψευτογιατρός μας έλεγε “συνεχίστε αυτό που κάνετε”», αναφέρει στο Ανοιχτό Κανάλι ο πατέρας ενός από τα θύματα.

Τα «χίλια πρόσωπα» του ψευτογιατρού

Ο 47χρονος συστηνόταν με το όνομα «Νίκος Κόντος», αναλόγως, όμως, με ποιον μιλούσε επέλεγε και την ιδιότητα που θα χρησιμοποιούσε. Κάποιες φορές παρουσιαζόταν ως ογκολόγος, άλλες φορές ως ερευνητής ιατρικού κέντρου στην Ελβετία, συστηνόταν ακόμη και ως στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ως Πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ως στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, καθώς και ως μεσίτης με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. «Ηθελα να δω το βιογραφικό του και δεν υπήρχε πουθενά. Δεν υπήρχε ούτε ιατρείο στην Αθήνα με έδρα.

Χειρουργούσε στην Ελβετία και στην Αμερική και πηγαινοερχόταν στην Ελβετία και την Ελλάδα», ανέφερε στο OPEN TV ο δικηγόρος, Στέλιος Σούρλας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γιατρός υποσχόταν ότι με τα σκευάσματα που θα έδινε στους ασθενείς, θα τους προσέφερε πλήρη ίαση και γι’ αυτό «ψάρευε» τα θύματά του εκεί που υπήρχε πόνος, κυρίως σε διαγνωστικά κέντρα αλλά και σε μοναστήρια.

«Ανθρωποι που ήξερα εγώ ότι ήταν στην Εκκλησία και τους έλεγαν οι δικοί τους άνθρωποι, δηλαδή ένα τέτοιο κυκλωματάκι», αναφέρει ο πατέρας του θύματος για να προσθέσει:

«Οταν το παιδί μου κατέληξε, δεν μου είπε τίποτα. Μετά άρχισε τα δικά του. Οτι έγινε ένας άγγελος το παιδί. Μετά καταλάβαμε ότι είναι απάτη. Αλλά εκείνη την ώρα δεν υπάρχει η ψυχική δύναμη». Ο ψευτογιατρός πληρωνόταν μόνο με επιταγές και ζητούσε από 15.000 έως 22.000 ευρώ. Μάλιστα, μία από αυτές τις επιταγές ήταν η αιτία για να φτάσει η Αστυνομία στα ίχνη του.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα