Μεξικό: Βρήκαν αγάλματα φτιαγμένα από… μεθαμφεταμίνη

Δύο θρησκευτικά αγάλματα φτιαγμένα από μεθαμφεταμίνη, ένα εξαιρετικά εθιστικό συνθετικό ναρκωτικό, εντοπίστηκαν από την ασφάλεια του αεροδρομίου της πόλης του Μεξικού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (2/12) το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Elementos de la #FGR, con apoyo de un binomio canino, aseguraron en los alrededores del @AICM_mx dos figuras religiosas hechas de sustancia con características propias de la metanfetamina, así como 18 paquetes de probable marihuana. https://t.co/1YFBbPgIKK

pic.twitter.com/mvCua4Tc7K

— FGR México (@FGRMexico) December 2, 2019

Τα αγάλματα, βάρους 31 και 18 κιλών, βρέθηκαν συσκευασμένα σε ξύλινα κασόνια, χάρη στην όσφρηση αστυνομικού σκύλου ειδικά εκπαιδευμένου για τον εντοπισμό ναρκωτικών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου των μεξικανικών εισαγγελικών αρχών.

Τα δύο αγάλματα είχαν φτιαχτεί με «μια ουσία που έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της μεθαμφεταμίνης», σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές, στο οποίο δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μεθαμφεταμίνη, ναρκωτικό πολύ πιο ισχυρό από τις αμφεταμίνες, προκαλεί έντονη διέγερση, αλλά έχει μακροπρόθεσμα καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για να τονώνεται η προθυμία των στρατιωτών να πάνε στη μάχη.

Πηγή: Μεξικό: Βρήκαν αγάλματα φτιαγμένα από… μεθαμφεταμίνη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα