Μέτρα Πούτιν κόντρα στην κερδοσκοπία: Αφαίρεση άδειας σε φαρμακεία που πωλούν ακριβά μάσκες και αντιικά φάρμακα

Τα μέτρα της έχει πάρει η Ρωσία για τον νέο κορονοϊό, κλείνοντας μέχρι και τα σύνορά της με την Κίνα, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν παίρνει μέτρα και για την εκμετάλλευση και κερδοσκοπίας εντός της χώρας. Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη (05/02) ότι θα πρέπει να αφαιρούνται οι άδειες από τα φαρμακεία που την περίοδο αυτή, που γίνονται προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αυξάνουν τις τιμές στις μάσκες και στα αντιικά φάρμακα.

«Πρέπει

να τους αφαιρούν τις άδειες και να μπει τέλος σ’ αυτή τη δραστηριότητα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Pharmacies profiteering from coronavirus will be shut: Putin https://t.co/aW2hCjGu0T

Anna Smolchenko (@Annaafp) February 5, 2020

Όπως σημείωσε, «πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι αυτοί ώστε να μην το ξανακάνουν την επόμενη φορά». Είπε, μάλιστα, ότι, αν κλείσουν μερικά φαρμακεία, δε θα υπάρξουν σίγουρα συνέπειες για τους ρώσους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν τέτοιου είδους φάρμακα.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκόλικοβα, είπε ότι σε μερικά φαρμακεία παρατηρείται αύξηση τιμών σε φάρμακα και μάσκες προστασίας. «Σε μερικά φαρμακεία ανέβασαν τις τιμές, πουλώντας μάσκες έναντι 70-100 ρουβλίων, όταν μια μάσκα έως τα τέλη του χρόνου πουλιόνταν στην τιμή του 1,5 ρουβλίου, δηλαδή πρόκειται για άνευ προηγουμένου αυξήσεις», τόνισε.

Putin ofrece todo tipo de ayuda a China en la lucha contra el coronavirus https://t.co/yxJxYNP3JP

— La Patilla (@la_patilla) February 5, 2020

Η Γκόλικοβα είπε επίσης ότι στις 4 Φεβρουαρίου εγκαινιάστηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής υγειονομικής προστασίας («Roszdravnadzor») απευθείας γραμμή, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα κερδοσκοπίας στα φαρμακεία.

Голикова сообщила, что Китай до сих пор не передал России штамм нового коронавируса:https://t.co/C2Pa2Ilx0s pic.twitter.com/F9nTXRlTdf

— ТАСС (@tass_agency) February 3, 2020

Putin naložio Vladi: Zatvoriti apoteke koje poskupljuju maske protiv virusa #coronavirus
https://t.co/NuxP7JoATn

— Sputnik Србијa (@rs_sputnik) February 5, 2020

#Coronavirus:#Putin contro caro-mascherine – Ultima OraANSA https://t.co/uirUrTYpJU

— Andrea F. (@AndFranchini) February 5, 2020

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters)

Φωτογραφία: ANSA/EPA

Πηγή: Μέτρα Πούτιν κόντρα στην κερδοσκοπία: Αφαίρεση άδειας σε φαρμακεία που πωλούν ακριβά μάσκες και αντιικά φάρμακα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα