Σαφές μήνυμα στην Τουρκία – Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» πλέει στην κυπριακή ΑΟΖ

Το «Σαρλ ντε Γκωλ», γαλλικό αεροπλανοφόρο, με συνοδεία έξι πλοίων βρίσκεται πλέον δυτικά του οικοπέδου 8 της κυπριακής ΑΟΖ, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στην κυπριακή ΑΟΖ εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες με το σεισμογραφικό «Γιαβούζ».

Όπως

τονίζεται πάντως, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλιμενιστεί στη Λεμεσό.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, πέρασε από το οικόπεδο 8, συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του τεμαχίου 8, στα ανοιχτά της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία έχει απλώσει «ομπρέλα» προστασίας στην κυπριακή AOZ εδώ και μήνες, καθώς – όπως και η Ιταλία – θέλει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των TOTAL και ENI, ούσα απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας.

Πηγή: Σαφές μήνυμα στην Τουρκία – Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» πλέει στην κυπριακή ΑΟΖ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα