Μετά τον αποκλεισμό ήρθε και πρόστιμο – μαμουθ στη Μίλαν για το Financial Fair Play

Η Μίλαν προσπαθεί να συνέλθει από τον αποκλεισμό-μετά από 18 χρόνια από ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης-από τον Ολυμπιακό, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και άλλα θέματα. Όπως το πρόστιμο – μαμούθ που επιβλήθηκε για παραβίαση κανόνων Financial Fair Play. Την ίδια ώρα, ο ιταλικός Τύπος «κράζει« τους «ροσονέρι», αλλά και τον διαιτητή του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», ειδικά για το πέναλτι που δόθηκε και ο Ολυμπιακός

πέτυχε το 3-1.

Πιο αναλυτικά, δώδεκα εκατομμύρια πρόστιμο επέβαλε την Παρασκευή (14/12) το συμβούλιο ελέγχου του οικονομικού Fair Play των συλλόγων της UEFA, (CFCB), στην Μίλαν, για παραβίαση κανόνων financial fair play την περίοδο 2014-17, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας έως τις 30 Ιουνίου 2021, θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση της UEFA εφόσον προκριθεί ή διαφορετικά για δύο σεζόν 2022/23 και 2023/24.

AC Milan will lose out on $13.5 million and could be banned from European competition in the future for breaking Financial Fair Play rules. #Milan https://t.co/PNYxcFWWpI

NBC Sports Soccer (@NBCSportsSoccer) 14 Δεκεμβρίου 2018

«Θα παρακρατηθούν ως πρόστιμο 12 εκατομμύρια ευρώ από τα έσοδα της για την συμμετοχή της στο Europa League 2018/19 και δεν θα επιτρέπεται να εγγράψει περισσότερους από 21 παίκτες για συμμετοχή σε διοργανώσεις της UEFA κατά τις σεζόν 2019/20 και 2020/21. Η απόφαση αυτή μπορεί να προσβληθεί στο διαιτητικό δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 34 παράγραφος 2 των διαδικαστικών κανόνων που διέπουν το όργανο δημοσιονομικού ελέγχου της UEFA, καθώς και τα άρθρα 62 και 63 του καταστατικού της UEFA», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση. Όπως είναι γνωστό την υπόθεση στο CFCB, παρέπεμψε στην UEFA το CAS.

AC Milan fined and threatened with Euro ban on financial fair play https://t.co/631Nis6VHk

— iam_walexyz (@WALEXYZ92) 14 Δεκεμβρίου 2018

****

Η Μίλαν έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τους ομίλους έπειτα από 18 χρόνια και οι ιταλικές εφημερίδες κρεμάστηκαν την Παρασκευή (14/12) στα περίπτερα… κράζοντας την ομάδα του Γκατούζο και τον διαιτητή του αγώνα.

Η «Gazzetta Dello Sport» έχει ως βασικό της θέμα στο πρωτοσέλιδο της τον αποκλεισμό της Μίλαν με μια φωτογραφία του απογοητευμένου Τζενάρο Γκατούζο και γράφει «Κόλαση για τη Μίλαν» λέγοντας αντίο στο Europa League. Η ιταλική εφημερίδα φιλοξενεί στο εξώφυλλο της και τις κατηγορίες του Λεονάρντο για τον διαιτητή κάνοντας λόγο για ανύπαρκτο πέναλτι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το πρωτοσέλιδο της «Corriere dello Sport» που έχει τίτλο «Πατατράκ» και συνεχίζει: «Ο Γκατούζο έχασε με 3-1 στην Αθήνα και αποχαιρέτισε την Ευρώπη». Στέκεται και στην οργή του αθλητικού διευθυντή των «ροσονέρι» για την διαιτησία.

H «Tuttosport» στέκεται στο εξώφυλλο της με την διαιτησία του γάλλου ρέφερι γράφοντας: «Σκανδαλώδης απόφαση και η Μίλαν είπε αντίο στο Europa League».

Λεονάρντο: Δύσκολο να αποδεχτείς τέτοια διαιτησία

Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο τεχνικός διευθυντής της Μίλαν, Λεονάρντο, δήλωσε έξαλλος με τη διαιτησία.

Ο 49χρονος Βραζιλιάνος ήταν εξοργισμένος μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από το Europa League, κατηγορώντας τον διαιτητή της αναμέτρησης.

L'excuse jamais vue et à "se pisser dessus" de rire !
AC Milan : Leonardo excédé par le bruit et l'arbitrage après l'élimination contre l'Olympiakos https://t.co/YCsE1SVm62 via @lequipe

— Cyrille Coutenceau (@Coutenceaucyril) 14 Δεκεμβρίου 2018

«Τις ημέρες του VAR, γίνεται δύσκολο να αποδεχτείς μία τέτοια διαιτησία», τόνισε για το πέναλτι που κέρδισε ο Βασίλης Τοροσίδης σε τράβηγμα του Αμπάτε και συμπλήρωσε: «Είμαστε εκτός του Europa League και πρέπει να αξιολογήσουμε τα πάντα. Απλώς θέλω να δω τα πλάνα των γκολ και το πέναλτι πριν πω τι νομίζω. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πέναλτι. Αν βγεις από το Europa League για κάτι τέτοιο, στις μέρες του VAR, είναι δύσκολο να δεχτείς αυτό το αποτέλεσμα. Είναι γελοίο ότι ένα όργανο όπως το VAR που όλοι χρησιμοποιούν τώρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Ο Λεονάρντο συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Πήγαμε επίσης να παραπονεθούμε, καθώς υπήρξε ένας παράξενος θόρυβος κάθε φορά που προσπαθούσαμε να επιτεθούμε. Δεν ξέρω αν ήταν φλάουτο ή κλάξον ή κάτι άλλο, αλλά δεν είναι δίκαιο να χρησιμοποιούμε έναν τέτοιο ήχο για να αποσπάσουμε την προσοχή κάθε φορά που βρισκόμασταν στην επίθεση. Ήταν πραγματικά ερεθιστικό. Ο διαιτητής θα έπρεπε να σταματήσει το παιχνίδι και να δώσει εντολή να μην ακούγεται αυτός ο θόρυβος. Μετά το γκολ ο ήχος έγινε πιο δυνατός.

Είμαστε μια νέα ομάδα και δεν λέω ότι ήμασταν εντυπωσιακοί ή ότι αξίζαμε να περάσουμε. Ξέρουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος, δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες, αλλά φαίνεται τόσο προφανώς άδικο που δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός».

Leonardo: “Il rigore dell’Olympiacos é inesistente. Milan danneggiato” – https://t.co/RX2Z1lxxvS #GoogleAlerts

— Sigaro (@NSigaro) 14 Δεκεμβρίου 2018

****
Ο Ερσούν Γιανάλ είναι ο διάδοχος του Φιλίπ Κοκού στην τεχνική ηγεσία της Φενέρμπαχτσε. Ο ολλανδός προπονητής, που είχε αναλάβει την τουρκική ομάδα το καλοκαίρι, αφήνοντας την Αϊντχόφεν και υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, απολύθηκε τον περασμένο μήνα και χθες το βράδυ η διοίκηση της τουρκικής ομάδας ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιανάλ για τον επόμενο ενάμισι χρόνο.

Ο Γιανάλ είχε οδηγήσει τη «Φενέρ» στην κατάκτηση του τίτλου στη γειτονική χώρα το 2014 και θα προσπαθήσει να επαναφέρει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, καθώς είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην 17η θέση της βαθμολογίας, με 14 μόλις πόντους σε 15 παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα