Μεσοσταθμικά η μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020 λέει ο Σταϊκούρας (video)

Διευκρινίσεις αναφορικά με την μείωση του ΕΝΦΙΑ που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.  Συγκεκριμένα διευκρίνισε ότι η μείωση αυτή θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά.

Ο υπουργός οικονομικών διευκρίνισε ακόμη ότι το πώς ακριβώς θα μειωθεί θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες και πρόσθεσε ότι η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά

του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ προανήγγειλε την αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε να το πάρουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να αντιμετωπιστούν ορισμένες αδικίες.

Σημείωσε ακόμη ότι το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που επίσης εξήγγειλε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασιστεί και αυτό τον Μάιο όταν θα υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους είπε πως έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και το πώς ακριβώς θα διατεθεί είναι δουλειά του Υπουργείου Εργασίας. Παράλληλα δήλωσε πως όποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρξει το 2020 θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών αλλά και την μείωση της φορολογίας.

Πηγή: Μεσοσταθμικά η μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020 λέει ο Σταϊκούρας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα