Μεγάλη τιμή για τον σπουδαίο Πάου Γκασόλ: Σύμβουλος και πρεσβευτής της Μπαρτσελόνα στις ΗΠΑ

Οι δρόμοι του Πάου Γκασόλ και της Μπαρτσελόνα… ενώνονται και πάλι. Ο 38χρονος Καταλανός, συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει καταλήξει σε συμφωνία με την καταλανική ομάδα για να γίνει ένας στρατηγικός σύμβουλος και πρεσβευτής για τον σύλλογο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σίγουρα είναι μια μεγάλη τιμή για έναν παίκτη που έχει τιμήσει το ισπανικό μπάσκετ σε όλες τις μορφές του και σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχει πει, άλλωστε, «όχι» στην εθνική ομάδα, όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί, κάνοντας σπουδαία

καριέρα και στο NBA.

Συγκεκριμένα, την συμφωνία διετούς διάρκειας, παρουσίασαν στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Μαϊάμι, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και ο Πάου Γκασόλ. Ο στόχος είναι να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της Μπαρτσελόνα, τόσο αθλητικά και επιχειρηματικά στις ΗΠΑ, όπου ο Γκασόλ έχει χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα μετά από 18 χρόνια στο αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα.

pic.twitter.com/LK9nM6sZhB

— Ezequiel (@EZCASAS92) 15 Μαρτίου 2019

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε μια περίοδο επέκτασης και εδραίωσης της δημοτικότητάς της σε μία από τις βασικές στρατηγικές αγορές, όπως οι ΗΠΑ, και πιστεύει ότι ο Πάου Γκασόλ, είναι ο ιδανικός για να ενισχύσει το εμπορικό σήμα του συλλόγου.

Ένα σημαντικό μέρος αυτής της συμφωνίας περιλαμβάνει τη συνεργασία των ιδρυμάτων της Μπαρτσελόνα και του Γκασόλ, προκειμένου να βοηθηθούν τα πιο ευάλωτα παιδιά στον κόσμο.

Ο Γκασόλ εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα στην ηλικία των 16 ετών, στην περίοδο 97/98. Έκανε το ντεμπούτο του στην ACB League τον Ιανουάριο του 1999 και την επόμενη ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Η έκρηξή του συνέβη στα «play-off» της ACB League και του Κυπέλλου στην σεζόν 2000-01, βοηθώντας να κάνει το τελευταίο άλμα στο ΝΒΑ.

Cada uno a lo suyo…

Keywords
Τυχαία Θέματα