Πύρινη «κόλαση» στην Κάνδανο Κρήτης – Εκκενώθηκε χωριό (εικόνες – video)

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης με τη φωτιά στην Κάνδανο που πήρε γρήγορα διαστάσειςΕκκενώθηκε, για προληπτικό λόγο, ο οικισμός ΣπίναΟι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστώνΠύρινα μέτωπα σε Γέρακα και Κάρυστο

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης, όταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε ορεινή περιοχή «Σπίνα» Κανδάνου, που γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Η πύρινη λαίλαπα εκδηλώθηκε και επεκτάθηκε σε περιοχή

με χόρτα και βλάστηση, κοντά στον μικρό οικισμό Σπίνα ενώ από τους κατοίκους ζητήθηκε, για προληπτικούς λόγους, να μεταφερθούν σε άλλο σημείο.

Την κατάσβεση δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθώς και το γεγονός ότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση κοντά στο κύριο μέτωπο της φωτιάς.

Την μάχη με τις φλόγες δίνουν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 άνδρες, τρία πεζοπόρα τμήματα υδροφόρες του τοπικού δήμου Κανδάνου – Σελίνου και του δήμου Πλατανιά, εθελοντές από τα τοπικά πυροσβεστικά κλιμάκια καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Επίσης, επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο «Καμόβ» που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ στην περιοχή αναμένεται και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Από την φωτιά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια καθώς και σε κτηνοτροφικές περιουσίες που υπάρχουν στην περιοχή ωστόσο ακριβής αποτίμηση θα γίνει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης καθώς και ο Δήμαρχος Κανδάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης.

Το ρεύμα στην περιοχή της Σπίνας μέχρι και τις ανεμογεννήτριες έχει διακοπεί.

Δεύτερο μέτωπο στην Κρήτη, στον Μυλοπόταμο

Δεύτερη φωτιά που κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, αυτή τη φορά στον Μυλοπόταμο, και συγκεκριμένα σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά στον Άγιο Σύλλα, μετά το Πέραμα.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με ανάλογο προσωπικό και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Πύρινα μέτωπα σε Γέρακα και Κάρυστο

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Βατήσι Καρύστου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.00 σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο με χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα στην οδό Καβάφη στον Γέρακα Αττικής.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, flashnews.gr

Φωτογραφίες: flashnews.gr, zarpanews.gr

Βίντεο: ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ, flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα