Θέλει Μουντιάλ η… βόρεια Αφρική

Θα δούμε ξανά Μουντιάλ στην… Αφρική; Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα συνδιοργανώσει, ως γνωστόν, μια τριάδα χωρών και συγκεκριμένα ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.

Η αμέσως επόμενη διοργάνωση είναι πιθανό να διεξαχθεί επίσης σε μια «κοινοπραξία» κρατών, αφρικανικών αυτή τη φορά. Αν συμβεί αυτό θα πρόκειται μόλις για τη δεύτερη φορά που η «μαύρη ήπειρος» θα φιλοξενήσει Μουντιάλ, μετά τη Νότια Αφρική το 2010. Συγκεκριμένα, η ανάληψη της διοργάνωσης του 2026 από την προαναφερόμενη τρόικα

ενέπνευσε το Μαρόκο, που επίσης είχε θέσει υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο Μουντιάλ, να συνεργαστεί με Αλγερία και Τυνησία, ακολουθώντας το δόγμα «εν τη ενώσει η ισχύς».

«Με τις αθλητικές υποδομές της η Αλγερία είναι έτοιμη να μελετήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Μαρόκο και την Τυνησία ώστε να αναλάβουν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο αλγερινός υπουργός νεολαίας και αθλητισμού, Μοχάμεντ Χατάμπ, επιβεβαιώνοντας το θέμα. «Βλέποντας τις πόλεις μας, με τις αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, μπορούμε να θεωρήσουν ότι είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε παγκόσμιες διοργανώσεις», συμπλήρωσε.

Να θυμίσουμε ότι για πρώτη φορά το 2002 δυο χώρες φιλοξένησαν Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί, όταν διοργάνωσαν το Μουντιάλ η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα. Επίσης, το Μαρόκο έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα